Aiztur divus vīriešus par vērtslietu viltošanu un tirgošanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļa aizturējusi divas personas aizdomās par vērtslietu viltošanu un tirgošanu vairāku gadu garumā, aģentūru LETA informēja VP.

Policija pirmos signālus par iespējamu viltotu dārglietu realizāciju dažādos vērtslietu uzpirkšanas punktos Rīgā saņēma jau 2013.gadā. Līdz šim brīdim likumsargiem ir aizdomas par vismaz 15 krāpšanas epizodēm, tomēr nav izslēgts, ka to varētu būt vairāk. Tiek lēsts, ka tādā veidā varētu būt izkrāpti vairāki tūkstoši eiro.

Veicot izmeklēšanas darbības, policisti noskaidroja, ka iespējamie vainīgie ir kāds 1967.gadā dzimis Latvijā dzīvojošs Lielbritānijas pilsonis un 1979.gadā dzimis Latvijas valsts piederīgais, kurš jau agrāk tiesāts par nelikumīgu narkotisko vielu apriti.

Šogad 31.janvārī viltoto vērtslietu realizācijas mēģinājuma brīdī likumsargiem izdevās aizturēt 1967.gadā dzimušo vīrieti un viņa līdzdalībnieku. Vīrieši tiek turēti aizdomās par krāpšanu, pārdodot viltotas investīciju dārglietas, kuru patiesā cena ir pat desmit līdz divdesmit reižu lētāka, nekā šādu vērtslietu oriģināliem. Vīrieši viltotos zelta un platīna atdarinājumus iegādājušies no dažādām vietām, kā arī dažādus juvelierizstrādājumus, piemēram, gredzenus un auskarus, izgatavojuši paši.

Veicot izmeklēšanas darbības, tika izņemti 132 iepakojumi ar zelta un platīna atdarinājumiem un 37 kastītes ar viltotiem dārgakmeņiem, kā arī tika izņemtas dažādu metālu juvelierizstrādājumu sagataves, kā arī juvelierizstrādājumu testēšanas ierīces.

Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu.

Policija aicina kā uzņēmējus, tā privātpersonas būt uzmanīgiem un nekādā gadījumā neiegādāties juvelierizstrādājumus vai citas vērtslietas no nepazīstamām personām vai nepārbaudītiem avotiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu