Daugavpils novadā atklāta marihuānas audzētava

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde savā rīcībā ieguva informāciju par personu grupu, kas, iespējams, saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības, noskaidroja, ka Daugavpils novada Vecsalienas pagastā kādā neapdzīvotā privātmājā ir ierīkota marihuānas audzētava.

Lai pārbaudītu saņemto informāciju, 14.februārī likumsargi ieradās notikuma vietā, kur veica sankcionētu kratīšanu. Apskatot māju, tika konstatēts, ka tās telpas ir speciāli aprīkotas ar siltināšanas lampām, ventilatoriem, gaisa kompresoriem un gaismas lampām.

Kopā izņemti 187 marihuānas augiem līdzīgi stādi (apmēram 17 kg neizžāvētā veidā). Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu, nozīmētas ekspertīzes, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tā ir marihuāna.

Jau minētajā privātmājā tajā pašā dienā tika aizturētas arī iespējamās vainīgās personas - 1988. un 1991. gadā dzimuši vīrieši, kuri agrāk jau bija nonākuši policijas redzeslokā.

Foto: Valsts policija

Šobrīd saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 2.daļas un turpinās izmeklēšana.

Foto: Valsts policija
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu