16 gadus veca jauniete ar atvērtu alkoholisko dzērienu nonāk policijas redzeslokā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

21.februāra pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki, patrulējot Vecrīgā, pamanīja pie Jāņa sētas trīs personas. Viena no personām rokās turēja atvērtu Aldara izlases ķiršu alus pudeli. Meitenes vizuālais izskats liecināja, ka viņa nav sasniegusi 18 gadu vecumu.

Policisti jauniešus apturēja. Personas datu pārbaudes laikā apstiprinājās policistu aizdomas, meitene, kas grasījās lietot alkoholisko dzērienu, nebija sasniegusi pilngadību.

Jauniete kārtības sargiem apgalvoja, ka alkoholisko dzērienu viņai nopirkusi kāda paziņa, kuras vārdu viņa vairs neatceroties. Savukārt brīdī, kad vēlējusies sākt alkoholiskā dzēriena lietošanu, piebraukusi policija.

16 gadus vecajai jaunietei sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu. Par notikušo informēta meitenes māte, kura bija sašutusi un solījās pārrunāt notikumu ar meitu.

2016. gadā Rīgas pašvaldības policija sastādījusi 187 administratīvā pārkāpuma protokolus nepilngadīgajiem, kuri atradušies alkohola reibumā vai lietojuši grādīgos dzērienus. No tiem 17 protokoli par šo pašu pārkāpumu, kas izdarīti atkārtoti gada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu