Policisti nakts vidū pamana divus garnadžus ar baznīcas biķeriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Šonakt Rīgas Zemgales iecirkņa patruļpolicisti, veicot darba pienākumus sava iecirkņa apkalpojamā teritorijā, pamanīja divus jaunus vīriešus, kuri stumj velosipēdu un nes divus maisus. Ielūkojoties cītīgāk, policisti pamanīja, ka no šiem maisiem rēgojas baznīcas biķeri.

Likumsargi piestāja pie aizdomīgajiem jauniešiem un pajautāja, no kurienes viņi ņēmuši šos priekšmetus. Puiši atcirta, ka tā neesot policistu darīšana un nekādus paskaidrojumus par šīm mantām viņiem neesot jāsniedz. Ņemot vērā, ka policistiem radās aizdomas, ka šie priekšmeti varēti būt zagti, likumsargi viņus aizturēja un iesēdināja policijas automobilī. Kā vēlāk izrādījās, vienā no maisiem atradās arī ziedojumu kastīte.

Policisti nolēma aizbraukt uz tuvāko baznīcu, kas atrodas Rīgas Kurzemes iecirkņa apkalpojamā teritorijā, un pārliecināties, vai nekas nav nozagts. Baznīcā policistus sagaidīja priesteris, kurš apskatījās, ka no baznīcas tik tiešām ir pazuduši divi biķeri, ziedojuma kastīte ar naudu, kā arī mūķenes velosipēds vairs neatrodas savā vietā.

Priesteris bija ļoti atsaucīgs un labprāt devās kopā ar policistiem uz iecirkni, lai sniegtu izmeklēšanā noderīgu informāciju.

Pašreizējā informācija liecina, ka noziegumu vīrieši izdarījuši šonakt, naktī no 23. uz 24. februāri, ap pusnakti. Policisti skaidro, vai ļaundari tikuši baznīcā, jo bijušas atvērtas durvis, vai arī atmūķējuši slēdzeni.

Aizdomās turētie jaunieši dzimuši 1997. un 1995. gadā un abi jau iepriekš vairākas reizes sodīti par laupīšanām un zādzībām.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šodien tiks lemts par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu abiem aizturētajiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu