Par astoņus gadus vecas meitas pavešanu netiklībā aiztur tēvu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vakar Valsts policija saņēma informāciju no kādas Imantas iedzīvotājas, kura ziņoja, ka viņas vīrs, iespējams, seksuāli uzmācies abu astoņus gadus vecajai meitai. Iegūstot informāciju par iespējamo noziegumu, policisti aizturēja aizdomās turēto 1978. gadā dzimušo vīrieti. Šobrīd tiek pārbaudīti notikušā apstākļi un ir uzsākts kriminālprocess par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā.

Vakar, 23. februārī, Valsts policija saņēma zvanu no kādas satrauktas sievietes, kura ziņoja par sava vīra iespējamām nelikumīgām darbībām. Sieviete pastāstīja, ka, atgriežoties mājoklī pēc prombūtnes un ieslēdzot ģimenes datoru, atvērusies interneta lapa, kurā bijusi aplūkojama bērnu pornogrāfija. Sieviete nospriedusi, ka šo informāciju aplūkojis viņas vīrs.

Rodoties bažām par vīra seksuālajām nosliecēm pret maziem bērniem, māte sākusi runāt ar savu astoņgadīgo meitu.

Meitene pastāstījusi, ka tēvs viņu glāstījis un aizticis viņas intīmās vietas.

Sieviete, kura iepriekš par notiekošo pat nenojauta, rīkojās situācijai atbilstoši un sazinājās ar policiju.

Šīs ģimenes dzīvesvietā Rīgā, Imantā, ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri turpat 1978. gadā dzimušo meitenes tēvu aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Aizdomās turētais iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Policija šobrīd pārbauda notikušā apstākļus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas – par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Rīt tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajam.

Valsts policija aicina pieaugušos būt vērīgiem pret bērniem. Ja ir radušās vismazākās šaubas, ka pret bērnu ir veiktas netiklas darbības, par to nekavējoties jāziņo policijai, zvanot 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu