Rīgas Centrāltirgū notverti tirgoņi ar 40 pāriem zagtu nūjošanas nūju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pagājušo sestdien, 25. februārī, Valsts policija saņēma informāciju no kāda spēkrata īpašnieka, ka iepriekšējā vakarā vai naktī ir apzagta viņa automašīna, kas bijusi novietota stāvvietā pie mājas Rīgā, Lubānas ielā. Cietušais no rīta piegājis pie savas automašīnas un ieraudzījis, ka tai ir izsists logs un no salona pazuduši visi 40 pāri nūjošanas nūju, kas atradušās salonā.

Šajā pašā dienā, kad tika paziņots par zādzību, policija saņēma arī informāciju no Rīgas Centrāltirgus apsardzes darbiniekiem, ka tirgū divi vīrieši acīmredzamā narkotisko vielu iespaidā tirgo nūjošanas nūjas.

Tirgū ieradās Valsts policijas Rīgas Latgales iecirkņa policisti, kuri 1989. un 1987. gadā dzimušos tirgoņus turpat aizturēja. Tika pārbaudīts un konstatēts, ka šīs ir tās pašas nūjas, kas iepriekšējā dienā tika nozagtas no Lubānas ielā novietotās automašīnas. Par laimi, ļaundariem nevienu nūju pāri vēl nebija izdevies pārdot. Visas nūjas tika atsavinātas un pēc izmeklēšanas darbību veikšanas tiks atdotas īpašniekam.

Pašreizējā informācija liecina, ka zādzību izdarījis 1989. gadā dzimušais vīrietis, savukārt viņa divus gadus vecākais kompanjons piedalījies šo preču realizēšanā.

Jāpiemin, ka pie vecākā vīrieša tika atrastas arī zagtas ārsta receptes un zīmogi. Šīs mantas janvāra vidū Rīgas Ziemeļu iecirkņa apkalpojamā teritorijā, izsitot logu, tika nozagtas no kādas ārstes automašīnas. Policija šobrīd skaidro, vai minētais vīrietis vainojams zādzībā, vai arī šīs lietas pie viņa nonākušas citādi.

Zīmīgi, ka abi vīrieši jau iepriekš vairākas reizes sodīti par dažādiem mantiskiem noziegumiem, kā arī par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Šobrīd saistībā ar pagājušajā nedēļā izdarīto noziegumu Latgales priekšpilsētā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību ar iekļūšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vecākais no aizturētajiem šobrīd atrodas izolatorā, savukārt otram vīrietim piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu