Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu sievieti soda ar € 3800

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu ievērojamā apmērā sieviete pēc zaudējumu atlīdzināšanas valstij tiek sodīta ar desmit minimālajām mēnešalgām jeb 3800 eiro.

Kā informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe, 31.janvārī Rēzeknes pilsētas prokuratūras prokurore pie kriminālatbildības saukusi sievieti par to, ka tā nelikumīgi uzglabāja tabakas izstrādājumus ievērojamā apmērā.

Apsūdzētā sieviete izmeklēšanas gaitā nenoskaidrotā laikā no pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotām personām nelikumīgi iegādājās ar akcīzes nodokli apliekamās preces, proti, tabakas izstrādājumus, kurus bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, pārkāpjot akcīzes preču aprites noteikumus, nelikumīgi glabāja savā dzīvoklī līdz brīdim, kad tie kratīšanas laikā tika izņemti.

Pārkāpjot akcīzes preču aprites noteikumus, apsūdzētā nodarīja valstij ievērojamu materiālo zaudējumu 13 029 eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka 2015.gadā sieviete saukta pie kriminālatbildības par analoģiska noziedzīga nodarījuma izdarīšanu. Šajā kriminālprocesā apsūdzētā sieviete, kura strādā par apkopēju, savu vainu inkriminētā nodarījuma izdarīšanā atzina pilnīgi un atlīdzināja valstij nodarīto zaudējumu 13 029 eiro apmērā.

31.janvārī šis kriminālprocess tika pabeigts ar prokurora priekšrakstu par sodu, ar kuru vainīgajai tika piespriests naudas sods desmit minimālo mēnešalgu jeb 3800 eiro apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu