Magoņa lietā sākta apsūdzēto iepazīstināšana ar krimināllietas materiāliem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Prokuratūra sākusi apsūdzēto personu iepazīstināšanu ar krimināllietas materiāliem valsts kompānijas «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) bijušā valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa lietā. Pagaidām gan nav zināms, kad lieta varētu tikt nodota tiesai, TVNET pastāstīja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Viņa paskaidroja, ka pirmstiesas izmeklēšanas darbības ir noslēgušās.

KNAB bija sācis kriminālprocesu pret Magoni par kukuļa lielā apmērā piedāvājuma pieņemšanu. Patlaban Magonis atrodas apcietinājumā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma panta daļas par kukuļa - materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku par kādu jau izdarītu likumīgu vai nelikumīgu darbību vai pieļautu bezdarbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, neatkarīgi no tā, vai pieņemtais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, ja pārkāpums izdarītas lielā apmērā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts.

Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz 10 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Pēc KNAB informācijas teiktā, kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma «LDz ritošā sastāva serviss» (LDz RSS) iepirkumu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks iepriekš norādījis, ka lietas ietvaros veiktas vairāk nekā 10 kratīšanas un nopratinātas vairākas personas.

Mediji iepriekš ziņoja, ka iespējams, Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā LDz RSS nesenu daudzmiljonu iepirkumu – četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Oļegam Osinovskim piederošā uzņēmuma «Skinest».

Magonis bija LDz valdes priekšsēdētājs kopš 2005.gada. No 2003. līdz 2005. gadam vadījis LDz padomi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu