Ieva Strazdauskaite nogalināta ar lāpstu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien policijai izdevies noskaidrot, kā tika nogalināta Ieva Strazdauskaite - viņa nosista ar lāpstu, vēsta Lietuvas mediji. Tāpat noskaidrots, ka jauniešu banda sākotnēji sekojusi citai automašīnai, līdz benzīntankā pamanījuši Strazdauskaites luksusa «Audi A7». Radusies doma to nolaupīt.

Noziedzniekiem bijis līdzzinātājs, kurš nozagtās automašīnas pārdevis «melnajā tirgū». Banda uz Lietuvas ceļiem meklējusi galvenokārt dārgas Vācijas ražojuma automašīnas.

25 gadus vecā Ieva Strazdauskaite 5.marta pēcpusdienā automašīnā «Audi A7» no vecāku mājām Pluņģē izbrauca uz Viļņu un pazuda ceļā. Par jaunās sievietes pazušanu policijai vakarā ziņoja viņas tēvs, norādot, ka sakari ar meitu pazuduši, kad viņa izbraukusi cauri Kauņai, bet vēlāk viņas telefons bijis izslēgts.

Automašīna pirmdienas naktī tika atrasta uz kāda meža ceļa Jonavas rajonā, bet jaunietes tajā nebija. Vēlāk ceļmalās policisti atrada meitenes mantas, kas, iespējams, pa ceļam izmestas no automašīnas. Pirmdien kāds nejaušs garāmbraucējs ceļmalā pie automaģistrāles Viļņa-Kauņa atrada viņas telefonu.

Pēc ģenerālkomisāra teiktā, meitene nolaupīta, imitējot satiksmes negadījumu pie Elektrēniem. Iegūtie dati liecina, ka viņa nogalināta tajā pašā vakarā. Viņa bijusi aprakta Ķēdaiņu rajonā.

«Pirmā versija apstiprinājās - meitene nolaupīta un nogalināta dārgā automobiļa dēļ,» viņš stāstījis.

Policijas ģenerālkomisārs pastāstījis, ka

izmeklētāji pārskatījuši tūkstošiem videoierakstu un reaģējuši uz tūkstošiem ziņojumu, kas saņemti no iedzīvotājiem, un pateicies visiem, kas centušies palīdzēt izmeklēšanai.

Lūgts komentēt pieņēmumu, ka imitētā satiksmes negadījuma laikā noziedznieki varēja būt ģērbušies policijas formastērpos, Pernavs atbildējis, ka tādas informācijas viņam nav.

Jautāts, kādēļ aizdomās turētie automobili pametuši mežā, ja tas bijis nozieguma mērķis, viņš atbildējis, ka šos apstākļus varēs precizēt pēc tālākas aizturēto nopratināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu