Aiztur «turīgu» blēdi, kurš norēķinājies ar suvenīru eiro banknotēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

14. marta vakarā ap pulksten 22.00 kāds taksometra šoferis vērsās Valsts policijā, sakot, ka viņa taksī atrodas pasažieris, kurš mēģināja norēķināties par braucienu ar suvenīra banknoti.

Kāds 1976. gadā dzimis vīrietis, vēlēdamies par brīvu aizbrukt līdz savam galamērķim, otrdienas vakarā, Teikas rajonā izsauca taksometru. Brauciena laikā pasažieris jautājis taksometra šoferim par iespēju izmainīt 100 eiro banknoti, uz ko šoferis atbildējis apstiprinoši.

Lai gan automašīnā bijis tumšs, saņemot banknoti, taksometra vadītājs uzreiz sapratis, ka tā nav īstā nauda.

Pieķeršanas brīdī pasažieris nemēģināja sevi attaisnot vai atrunāties, vien noteica, ka atkal ir ticis pieķerts.

Jāpiebilst, ka šādas suvenīra banknotes tiek drukātas uz parasta papīra un tās rotā uzraksts «suvenīrs».

Aptverot situāciju, taksometra vadītājs, nekavējoties devies uz Teikas iecirkni, lai ļaundari nodotu policijas rokās.

Policijā piebilst, ka šis nav pirmais gadījums, kad vīrietis, izmantojot situāciju, ka taksometros mēdz būt vājš apgaismojums, mēģina norēķināties ar šādām banknotēm. 2016. gadā vīrietis bija izdarījis četrus identiskus noziegumus, sniedzot taksometra šoferiem suvenīra banknotes. Toreiz šoferi tumsā nebija pamanījuši, ka tā nav īstā nauda, un tikai vēlāk policijai ziņojuši par notikušo. Par šiem gadījumiem policijā jau iepriekš uzsākti kriminālprocesi.

Saistībā ar notikušo arī šoreiz uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta pirmās daļas - par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

«Izsakām pateicību taksometra šoferim, kurš rīkojās situācijai atbilstoši, par notikušo ziņojot Valsts policijai. Tāpat aicinām visus iedzīvotājus, kuri ikdienā saskaras ar lielām naudas summām, vienmēr pievērst uzmanību, vai uz banknotēm ir pretviltošanas elementi. Ja kāds mēģina norēķināties ar banknoti, kurai nav kāda no drošības elementiem, par to nekavējoties jāziņo policijai, zvanot 110,» aicina policisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu