Ģenerālprokuratūra tā dēvētajā Lielvārdes vekseļa lietā sākusi kriminālprocesu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ģenerālprokuratūra tā dēvētajā Lielvārdes vekseļa lietā sākusi kriminālprocesu, nosūtot to izmeklēšanai Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei, TVNET informēja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā izskatīts Lielvārdes novada pašvaldības iesniegums.

Minētajā iesniegumā lūgts veikt pārbaudi Lielvārdes novada pašvaldības likumīgo tiesību un interešu pārkāpumu lietā, vēršoties tiesā ar prasības pieteikumu saistībā ar bijušā Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja 2015. gada 24. novembrī parakstīto parādzīmi par 200 000 000 eiro saistībām.

Iesnieguma izskatīšanas rezultātā šā gada 16. martā Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Civilprocesa likuma noteiktajā kārtībā Ogres rajona tiesai iesniedza prasības pieteikumu par minētā darījuma atzīšanu par spēkā neesošu.

Tāpat Ģenerālprokuratūra 2017. gada 17. martā sākusi kriminālprocesu pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma XVIII nodaļā.

Kriminālprocess nosūtīts izmeklēšanai Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.

Vēstīts, ka Finanšu ministrija (FM) atkārtoti vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar bijušā Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Jāņa Āboliņa (Vidzemes partija) vekseli par 200 miljoniem eiro.

Bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Āboliņš Valsts kasē iesniedzis iesniegumu, kam pievienots vekselis par 200 miljoniem eiro. Pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Vita Volonte (RA) toreiz apgalvoja, ka par to iepriekš neesot ticis informēts neviens domes darbinieks vai deputāts.

Ņemot vērā minēto, Lielvārdes novada dome anulēja Āboliņa paraksta tiesības un nolēma tiesībsargājošajām iestādēm lūgt izvērtēt bijušā domes priekšsēdētāja rīcību. Savukārt pats Āboliņš atkāpās no amata.

Vēlāk bijušais domes priekšsēdētājs skaidroja, ka, noslēdzot vērienīgo darījumu, Lielvārdes pašvaldība būtu ieguvusi papildu līdzekļus, kas tiktu investēti novada attīstībā. Pēc viņa teiktā, darījumam nav nekādu nosacījumu, nebūtu nepieciešams ņemt aizdevumus, jo, ja vekselis tiktu parakstīts, tam klāt būtu līgums par finansējumu - alternatīvā finansējuma piesaistīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu