Rīgas reģionā aiztur vīrieti, kurš iekopis trīs marihuānas audzētavas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Šā gada martā par marihuānas audzēšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā, kā arī par realizēšanu Valsts policija aizturēja kādu vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis konfliktā ar likumu par šādām darbībām. Izmeklēšanas laikā aizdomās turētajam vīrietim piederošajos īpašumos kopumā no trīs audzētavām Rīgas reģionā tika izņemti 108 marihuānas stādi un 53 grami izžāvētas marihuānas.

Sākotnēji Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde saņēma informāciju par kādu jau iepriekš policijas izmeklēšanas redzeslokā nonākušu vīrieti, kurš, iespējams, atkārtoti nodarbojas ar marihuānas audzēšanu.

Pārbaudot informāciju, likumsargi nonāca uz pēdām 1960.gadā dzimušam vīrietim, kurš jau 2013.gadā tika aizturēts par narkotisko vielu realizāciju un narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu audzēšanu.

Aizturot vīrieti, viņam piederošajos īpašumos policija veica arī kratīšanas, kuru laikā tika atklātas trīs marihuānas audzētavas – viena aizturētā vīrieša dzīvesvietā, kādā dzīvoklī Rīgā, un vēl divas audzētavas konstatētas dārza īpašumos Rīgas reģionā.

Jāatzīmē, ka telpas bija speciāli pielāgotas šāda rūpala realizēšanai. Kratīšanas laikā tika izņemti ne tikai kopumā 108 marihuānas stādi un 53 grami žāvētas marihuānas, bet arī audzētavas aprīkojums – lampas, ventilācijas sistēmas u.c. priekšmeti.

Par minētajām noziedzīgajām darbībām tika sākts kriminālprocess par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šādām darbībām persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat vīrietim var nākties atbildēt par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā vai par šādu vielu neatļautu realizēšanu. Par šādām darbībām persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību līdz trim gadiem. Patlaban vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Izmeklēšana lietā turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu