Plašā operācijā Latvijā aizturētas 22 personas par bērnu seksuālas izmantošanas materiālu izplatīšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) pagājušajā gadā plašā operācijā Latvijā aizturējusi 22 personas saistībā ar bērnu seksuālas izmantošanas materiālu izplatīšanu internetā, pastāstīja VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 3.nodaļas priekšnieks Dmitrijs Homenko. Informācija par operāciju atklāta vien šodien, 21.martā.

Policija par šo operāciju iepriekš nebija sniegusi publisku informāciju. Operāciju koordinējusi 3.nodaļa sadarbībā ar reģionālajām policijas struktūrvienībām. Operācijas rezultātā sākti vairāki kriminālprocesi, kas izmeklēšanai sadalīti pa reģionālajām struktūrvienībām, skaidroja Homenko, kura vadītās nodaļas uzdevums ir apkarot kibernoziegumus.

Operācija notikusi, veicot starptautisku sadarbību. Homenko nekomentēja, vai aizdomās par šādiem noziegumiem aizturētas personas arī ārvalstīs, jo tas esot ārvalstu tiesībsargājošo iestāžu kompetencē.

«Tā nebija vienas dienas akcija, taču parādījās informācija no mūsu starptautiskajiem partneriem, kuru realizējām,» norādīja policijas pārstāvis.

Operācijas rezultātā izņemto videomateriālu un fotogrāfiju apjoms šobrīd vēl tiekot precizēts, taču uzieto materiālu daudzums mērāms vairākos terabaitos.

«Vidēji no kiberpedofiliem tika izņemti vairāk nekā trīs datu nesēji. Parasti tas ir stacionārais dators, zibatmiņas un atsevišķos gadījumos mobilās iekārtas. Grūti noteikti apjomu, jo pašlaik notiek ekspertīzes, bet ir gadījumi, kad vienam kiberpedofilam ir vairāk nekā 700 000 videofailu ar bērnu seksuālas izmantošanas materiāliem,» norādīja Homenko.

Valsts policijas Dairis Anučins TVNET norādīja, ka sīkāku informāciju par notikušo policija pagaidām nesniegs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu