Preiļos aiztur iespējamos malumedniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirknis saņēma informāciju par kādu personu grupu, kura, iespējams, plānoja nodarboties ar nelikumīgām medībām. Informācijas pārbaudei uzreiz tika sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma 112. panta, kā arī veiktas neatliekamās izmeklēšanas darbības.

21.marta vakarā, veicot operatīvo pasākumu kompleksu, policijas darbinieki apturēja automašīnu Mercedes. Kriminālprocesa ietvaros tika izņemts nereģistrēts šaujamierocis un šim ierocim atbilstoša munīcija.

Savukārt pārbaudot transportlīdzekļa vadītāju, tika konstatēts, ka 1965.gadā dzimušais vīrietis vadīja automašīnu, būdams alkohola reibumā, kā arī bez autovadītāja tiesībām. Jāpiebilst, ka minētais vīrietis agrāk jau nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo aizturēts gan automašīnas vadītājs, gan divi viņa pasažieri – 1987.gadā un 1984.gadā dzimuši vīrieši.
Pašlaik policija turpina izmeklēšanu un ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Pēc Krimināllikuma 112.panta par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu