Policija noliedz ziņu, ka Daugavpilī, nolecot no 12.stāva, mirušas divas meitenes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai arī iepriekš vietējais ziņu portāls «Gorod.lv» vēstīja, ka Daugavpilī naktī uz ceturtdienu, 23. martu, no daudzdzīvokļu nama 12. stāva nolēkušas divas nepilngadīgas meitenes, jo, iespējams, mēģinājušas izdarīt pašnāvību, Valsts policija norāda, ka mirusi tikai viena meitene, bet otra meitene nav lēkusi un nekas neliecina, ka viņa būtu vēlējusies izdarīt pašnāvību.

(Precizēta visa ziņa.)

Valsts policijas pārstāve Ksenija Belova TVNET pastāstīja, ka naktī no 22.marta uz 23.martu Valsts policijas Daugavpils iecirknis saņēma informāciju, ka Daugavpilī no kādas mājas 12. stāva, iespējams, ir nokritusi nepilngadīga meitene. Ierodoties notikuma vietā, likumsargi guva apstiprinājumu šai informācijai.

Meitene nomira ātrās palīdzības mašīnā pa ceļam uz medicīnas iestādi. Policija noliedz publiskajā telpā izskanējušo ziņu, ka Daugavpilī, nolecot no 12.stāva, mirušas divas meitenes.

Šobrīd policijas rīcībā esoša informācija liecina, ka pirms notikuma blakus bojā gājušajai meitenei ir bijusi otra meitene, kura savukārt nav mēģinājusi veikt ar suicīdu saistītas darbības, un pašlaik viņas dzīvībai briesmas nedraud.

Lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, VP LRP Daugavpils iecirknī ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Tostarp tiks pārbaudīts, vai konkrētais gadījums ir saistīts ar minēto personu iesaistīšanos jebkādu izaicinājuma spēļu vai to elementu īstenošanā.

Policija, kā ierasts, aicina neidentificēt ne pusaudžus, ne viņu mācību iestādes un respektēt personu tiesības uz privātumu.

Sīkākas izmeklēšanas detaļas izmeklēšanas interesēs policija pagaidām nekomentē, bet noteikti informēs sabiedrību par izmeklēšanas rezultātiem.

Portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka abas meitenes ir Daugavpils novada iedzīvotājas un mācījušās vienā no pilsētas izglītības iestādēm.

TVNET jau vēstīja, ka kopš šā gada sākuma policija pārbaudījusi vairāk nekā 20 personu iesniegumus par to, ka jaunieši iesaistās izaicinājuma spēlēs. Piecos gadījumos tika konstatēts, ka jaunieši tiešām ir nodarījuši maznozīmīgus miesas bojājumus sev, piemēram, skrāpējumus.

Vienlaikus nav gūts apstiprinājums par iesaisti kādās interneta spēlēs, kur kāds dod norādījumus sev nodarīt pāri, iepriekš teica teica Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas vadības nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics.

Vienlaikus viņš akcentēja, ka marta sākumā reģistrēts gadījums, ka jauniete vai nu izlēkusi, vai izkritusi pa trešā stāva logu.

Esot arī pieejams videomateriāls, kura autentiskumu policija apstiprina. Sīkāku informāciju par gadījumu, kur traumas guva 2005.gadā dzimusi meitene, pagaidām nesniedza.

Policija gan nav konstatējusi nevienu gadījumu, kurā būtu iesaistījusies trešā persona, kura pierunātu, piespiestu nodarīt miesas bojājumus vai izdarīt pašnāvību.

Taču, ja pastāv bažas, policija aicina ziņot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu