Prokuratūra VAS «Latvijas Dzelzceļš» darbinieku saukusi pie kriminālatbildības par spiegošanu Krievijas labā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

2017. gada 23. martā Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore saukusi pie kriminālatbildības VAS «Latvijas Dzelzceļš» darbinieku par Krimināllikuma 85. panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības laika posmā no 2015. gada 21. oktobra līdz 2016. gada 23. septembrim apsūdzētais, būdams VAS «Latvijas Dzelzceļš» darbinieks, Jelgavas dzelzceļa stacijas sliežu ceļu atbildības teritorijā regulāri, sistēmiski un mērķtiecīgi nodarbojās ar neizpaužamu militāra rakstura ziņu un komercnoslēpumu nelikumīgu vākšanu Krievijas uzdevumā, pēc kā iegūto informāciju nodeva Krievijā esošai kontaktpersonai.

Apsūdzētais, pārfilmējot (pavairojot) no VAS «Latvijas Dzelzceļš» videonovērošanas sistēmām tiešsaistes režīmā un video arhīviem, nelikumīgi ieguva ziņas par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) militārās tehnikas pārvietošanos Latvijas Republikas teritorijā.

Nelikumīgi vākto, iegūto un pavairoto informāciju un neizpaužamās ziņas apsūdzētais elektroniskā formātā nosūtīja Krievijas Federācijā esošai kontaktpersonai, kas pārstāvēja un darbojās Krievijas Federācijas interesēs.

Apsūdzētajai personai piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu