Likumsargiem sūkstās par piegādes auto Barona ielā; citi RPP darbu sauc par reketu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) ir saņēmusi vairākas sūdzības gan no gājējiem, gan no velosipēdistiem par to, ka Krišjāņa Barona ielā uz ietves vai brauktuves tam neparedzētās vietās un laikos tiek novietotas preču piegādes automašīnas. Vienlaikus «Facebook» grupā «Pilsēta cilvēkiem» to sauc par reketu pret uzņēmējiem.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis, komentējot pausto sašutumu par pašvaldības policijas darbu, norādīja, ka noteikumi paredz, ka pārtikas preču piegādi drīkst veikt laika posmā no 12.00 līdz 14.00, bet jebkādu preču piegādi drīkst veikt no 20.00 līdz 7.00.

«Būtiski ir tas, ka šajos laika posmos preču piegādātāji drīkst apstāties arī tajās vietās, kur apstāties un stāvēt aizliegts, proti, 326.ceļa zīmes darbības zonā. Te gan vienlaikus jāņem vērā tas, ka šāda stāvēšana atļauta uz brauktuves, nevis uz ietves,» skaidro likumsargu pārstāvis.

Viņš akcentēja, ka, ņemot vērā, ka

jau iepriekš policijā bija ienākušas vairākas sūdzības, policijas darbinieki pēdējā pusgada laikā, patrulējot pa Krišjāņa Barona ielu, regulāri brīdināja preču piegādātājus un citus autovadītājus, ka viņi pārkāpj noteikumus.

Pusgada garumā situācija praktiski nemainījās, lai gan policisti regulāri ar preču piegādātājiem un citiem autovadītājiem veica pārrunas.Tādēļ pēdējo divu nedēļu laikā policijas darbinieki preču piegādātājiem mutvārdu brīdinājumus izsaka daudz retāk, piespriežot naudas sodus.

Savukārt «Facebook» grupā «Pilsēta cilvēkiem», neskatoties uz policijas skaidrojumu, noteikumiem, cita starpā norādīts - «diemžēl Rīgas dome risina nevis problēmas cēloni, bet cīnās ar sekām. Tā vietā, lai ierobežotu tos cilvēkus, kam iela nav nepieciešama, - privātā autotransporta tranzītu, dome ierobežo tos, kam iela ir nepieciešama, - uzņēmējus, pēc būtības veicot legālu reketu.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu