Aizdomās par nelikumīgu akcizēto preču apriti lielā apmērā aizturēta trīs personu grupa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apjomīgas izmeklēšanas laikā Madonas policija aizturējusi vairāku personu grupu, kas nodarbojās ar nelikumīgu akcizēto preču apriti. Izmeklēšanas laikā policija aizturēja trīs personas, apturēja kādas nelikumīgas alkohola ražotnes darbību Daugavpils pusē un dažādās vietās Vidzemē, un Latgalē atsavināja vairāk nekā 120 000 dažādu marku cigarešu, 329 litrus alkohola, kā arī vairāk nekā 18 000 eiro lielu naudas summu, kas, visticamāk, iegūta, nodarbojoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti.

Izmeklēšana sākta pagājušā gada oktobrī, kad sankcionētas kratīšanas laikā policija pie kāda 1971.gadā dzimuša vīrieša atrada un atsavināja 34 540 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Pēc nepilniem diviem mēnešiem vīrietis vēlreiz nonāca policijas redzeslokā, un decembra sākumā viņa dzīvesvietā Cesvainē policija atrada un atsavināja 30 980 cigaretes, 11,4 litrus alkohola, kā arī 8100 eiro lielu naudas summu.

Turpinot izmeklēšanu, policija noskaidroja personu, no kuras nelegālās izcelsmes preces iegādātas, un 2017.gada februārī Cesvainē tika veikta sankcionēta kratīšana pie 1973.gadā dzimuša vīrieša un tās laikā atrasti un atsavināti 2000 cigarešu un 25 litri alkohola bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

Jau pēc mēneša policija nāca uz pēdām vēl kādai personai, kas iesaistīta nelikumīgo akcizēto preču aprites ķēdē. Noskaidrots, ka 1973.gadā dzimušais vīrietis preces iegādājies Daugavpilī no kāda 1970.gadā dzimuša vīrieša.

Madonas novadā 1970.gadā dzimušais vīrietis martā aizturēts kopā ar 1973.gadā dzimušo vīrieti, un 1970.gada dzimušajam vīrietim piederošajā VW markas automašīnā policija atrada un atsavināja 70 litrus alkohola un 12 000 dažādu marku cigarešu. Tāpat aizturētā 1970.gadā dzimušā vīrieša mantās atrasta nauda – vairāk nekā 300 eiro. Veicot kratīšanu 1973.gada dzimušā aizturētā vīrieša dzīvesvietā, tika atsavinātas 2340 cigaretes.

Izmeklēšanas laikā atklāts, ka 1970.gadā dzimušajam vīrietim Daugavpils pusē pieder arī nelikumīga alkohola ražotne. Tās telpās policija atrada un atsavināja 40 800 cigaretes, 222,75 litrus alkohola, kā arī alkohola fasēšanai paredzētus priekšmetus - tukšo taru, korķus, dažādas etiķetes, kā arī Krievijas Federācijas akcīzes nodokļu markas. Pie šā vīrieša tika atrasta nauda 10150 eiro apmērā, kura tika atsavināta.
Kopumā izmeklēšanas laikā atsavinātas 122 660 cigaretes, 329,15 litri alkohola, nauda - 18571 eiro, VW markas automašīna, kā arī uzlikts arests personu mantai.

Par minētajiem pārkāpumiem Madonas policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2.panta 3.daļas «Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā», kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas «Par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā», kas paredz sodu ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Visām aizturētajām personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu