Pusaudzis iekuļas nepatikšanās par rupjības rakstīšanu uz policijas busiņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar, 26.martā, Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki devās uz Zigfrīda Annas Meierovica bulvāri, kur bieži tiek saņemtas sūdzības par smēķējošiem bērniem. Apskatot teritoriju, pārkāpumi netika konstatēti, taču, kamēr policisti bija prom no operatīvā transportlīdzekļa, divi pusaudži piegāja pie tā un uz aizmugurējām durvīm uzrakstīja savus vēstījumus.

Zēnus, kuri ar pirkstiem vilka līnijas policijas busiņa aizmugurējo durvju putekļu un smilšu kārtā, pamanīja RPP videonovērošanas centra darbinieki. Kamerās bija redzams, ka viens no viņiem raksta «Dievs svēti Lātviju», bet otrs - nepiedienīgu vārdu krievu valodā.

Brīdī, kad abi savus vēstījumus bija uzrakstījuši, pie viņiem piegāja policists. Puisis, kurš bija uzrakstījis rupjību, metās bēgt Bastejkalna virzienā, bēgšanā iesaistot parkūra elementus, taču vienā no lēcieniem neveiksmīgi nokrita. Tajā brīdī viņš tika aizturēts.

Arī tad, kad mucējs bija notverts, viņš nevēlējās sadarboties ar policistiem un ilgu laiku nevēlējās nosaukt savu vārdu. Tomēr pēc pārrunām un izskaidrošanas, ka viņa rīcība fiksēta videoierakstā, viņš atzina vainu. Izrādījās, puisis ir 16 gadus vecs.

Par notikušo sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu, kā arī informēta pusaudža māte.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu