Ir vai nav vervēšana - lauku meiteni aicina uz Ameriku par dizaineri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijas zvejnieku ciematā 22 gadus veca nedzirdīga meitene mātei paziņojusi, ka dodas uz Ameriku, jo atradusi tur darbu. Meitenes māte ir izmisumā, jo darba piedāvājumā saskatījusi vervēšanas pazīmes, vēsta LTV raidījums «4. studija».

Māte stāsta, ka meita pirms trim nedēļām internetā iepazinusies ar jaunu puisi, kurš meitenei piedāvājis darbu - kļūt par filmēšanas dizaineri. Meitene ir pārdroša un mātei apgalvojusi, ka neveiksmes gadījumā Amerikā kļūs par aktrisi vai modeli. Lidmašīnas biļete topošajai «dizainerei» ir jau nopirkta, atliek vien doties ceļā.

Māte meitenei parādījusi dažādus materiālus par cilvēku tirdzniecību, taču meitene ir droša, ka ar viņu tas nenotikšot, jo viņa esot stipra un protot sevi aizstāvēt.

Uztraucoties par meitas drošību, māte vērsusies ar iesniegumu Valsts policijā. Mūsu likumsargi ziņojuši saviem kolēģiem Amerikā un arī ASV vēstniecībai Latvijā, lai tā izvērtētu, vai ir pamats vīzas izsniegšanai.

Valsts policijai gan neesot pamata veikt citas darbības, jo nav nekādu pazīmju, kas liecinātu par noziegumu.

Meitenes māte ir vīlusies, ka pie tik acīmredzamām vervēšanas pazīmēm neviena iestāde nav spējīga traģēdiju novērst. «Man kā mātei ir jākliedz, es zinu, kāds ir mans bērns, viņa nevar neko. Viņa nerunā un nedzird, viņa nespēj pasaukt pēc palīdzības!»

Ar meiteni runājuši arī biedrības «Patvērums «Drošā māja»» speciālisti,

cenšoties parādīt visus iespējamos riskus, taču, kamēr meitene pati nesaskatīs draudus, neviens viņu nespēs pasargāt.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā atzīst, ka vervēšanas pazīmes patiešām ir uzskatāmas, īpaši ņemot vērā meitenes invaliditāti.

Pagaidām visur, kur vērsusies meitenes māte, iesaka nepazaudēt saikni ar meitu, ja viņa tomēr nolemj doties prom. Patlaban meita vēl ir Latvijā, bet mājās parādās ļoti reti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu