Tiesas priekšā stāsies personas par tabakas izstrādājumu zādzībām no benzīntankiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu pret divām personām par to, ka viņi personu grupā izdarīja vairāku tūkstošu tabakas izstrādājumu slepenu zādzību no degvielas uzpildes stacijām un veikaliem ārpus to darba laika, TVNET informēja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai abi apsūdzētie un persona, pret kuru kriminālprocess izbeigts daļā, kā arī pirmstiesas izmeklēšanā nenoskaidrota persona, mantkārīgu nolūku vadīti, savstarpēji vienojoties, izveidoja organizētu grupu. Tā tika izveidota kustamu mantu, galvenokārt cigarešu zādzību izdarīšanai no tirdzniecības objektiem.

Atbilstoši lomu sadalījumam vienas apsūdzētās personas pienākums bija nodrošināt transporta pakalpojumus, t.i., piemēram, ar automašīnu atvest organizētās grupas dalībniekus uz vietu netālu no izvēlētā tirdzniecības objekta, norunātajā vietā ar automašīnu viņus gaidīt.

Otra apsūdzētā pienākumos, atrodoties norunātajā vietā, citastarp bija vērot apkārtējo situāciju un telefoniski informēt citus organizētās grupas dalībniekus par zādzības sākšanai piemērotu laiku. Palīdzēt iekraut nozagtās mantas automašīnā.

Kustamu mantu, tostarp cigarešu zādzības personu grupa veica 2014. gadā: 27. februārī, 28. februārī, 4. martā, 6. martā, 10. martā un 12. martā, prettiesiski iekļūstot noteiktos veikalos un uzpildes stacijās. Kopumā cietušo uzņēmumu pārstāvjiem nodarīts mantisks zaudējums 8729,64 eiro apmērā.

Abas apsūdzētās personas sauktas pie kriminālatbildības par sešu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas noteikti Krimināllikuma 175. panta ceturtajā daļā.

Kriminālprocess pret minēto nenoskaidroto personu izdalīts atsevišķā lietvedībā.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu