Dzīvesbiedrus tiesās par personas nolaupīšanu un sišanu ar pagali

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2017. gada marta otrajā pusē Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā dzīvesbiedri - vīrietis un sieviete - apsūdzēti par personu grupā veiktu vīrieša nolaupīšanu un nelikumīgu brīvības atņemšanu, kas saistīta ar fizisku ciešanu nodarīšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2015. gada 22. decembra vakarā abas apsūdzētās personas ar mērķi risināt personiskas dabas jautājumus sagaidīja cietušo iznākam no kādas kāpņu telpas Rūjienā.

Cietušais tika izsekots, panākts pie mājas stūra. Apsūdzētie, apzināti rīkojoties, darbojoties saskaņoti, bez tiesiska pamata lietoja vardarbību, fizisku spēku – sagrāba cietušo aiz rokām un pret paša gribu aizveda uz apsūdzētajai piederošu īpašumu.

Dzīvesbiedri cietušajam sasēja rokas un kājas, ar līmlenti aizlīmēja muti. Tādā veidā cietušais bija spiests pret savu gribu palikt šajā vietā, kā arī viņam tika nelikumīgi atņemta brīvība un tika ierobežotas viņa ķermeņa kustības. Apsūdzētā sieviete sasieto sita ar malkas pagali, vīrietis ar dūrēm.

2015.gada 23. decembra rītā abi apsūdzētie atbrīvoja vīrieti, ļaujot viņam brīvi pārvietoties un doties mājās.

Abas personas sauktas pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 153. panta pirmās daļas un Krimināllikuma 152. panta otrās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Valmieras rajona tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu