Tiesās vīrieti par novērošanas kameras sabojāšanu īslaicīgās aizturēšanas vietā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

2017.gada marta beigās Rīgas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret vīrieti par svešas mantas tīšu bojāšanu. Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, būdams administratīvi aizturēts, 2016. gada 25. oktobrī tika ievietots Salaspils novada pašvaldības policijas īslaicīgās aizturēšanas telpā.

Apsūdzētais, alkohola ietekmē, dusmu vadīts, ar mērķi – sabojāt telpā izvietoto videonovērošanas kameru, uzkāpa ar kājām uz sola un, tīši, ar roku ne mazāk kā divas reizes iesita pa videonovērošanas kameras korpusu.

Vīrietis savas noziedzīgās darbības turpināja, satverot videonovērošanas kameras korpusu, kas piestiprināts pie griestiem ar vairākām kameras korpusā ieskrūvētām skrūvēm, izrāva to no griestu stiprinājumiem un niknuma vadīts nometa zemē, pēc kā, pacēla un iemeta izlietnē.

Iepriekš minēto darbību rezultātā, apsūdzētais sabojāja videonovērošanas kameras korpusa stiprinājumus telpas griestos.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu