Likumpārkāpējs cenšas iedot ceļu policistiem kukuli, noslēpjot to starp dokumentiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

6.aprīlī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes darbinieki Saldus novadā, Lutriņu pagastā pie Namiķiem apturēja automašīnu «Volkswagen Sharan», kuru vadīja 1988.gadā dzimis vīrietis. Automašīna tika apturēta par ātruma pārsniegšanu un, lai netiktu noformēts protokols, vīrietis mēģināja Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem nodot kukuli 50 eiro apmērā, ieliekot banknoti starp dokumentiem.

Vadītājs ātrumu pārsniedza par 29 kilometriem stundā, par ko saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksu piespriež naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā.

Transportlīdzekļa vadītājam no protokola sastādīšanas nesanāca izvairīties, bet par kukuļdošanas faktu ir sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 5 gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Pirmais autovadītājs – kukuļdevējs Kurzemē šogad aizturēts Talsos, kurš Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem piedāvāja kukuli 20 eiro apmērā, bet otrais šogad aizturēts Grobiņas novadā un piedāvāja kukuli Satiksmes uzraudzības rotas darbiniekiem 50 eiro apmērā. Abi transportlīdzekļu vadītāji tika apturēti par ātruma pārsniegšanu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu