Saldus iecirkņa darbinieki atsavina ievērojamu daudzumu cigarešu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa amatpersonas diviem Saldus iedzīvotājiem atsavinājuši gandrīz 3000 cigarešu paciņu, TVNET informēja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova.

8.aprīlī Valsts policijas darbinieki aizturēja automašīnu un apskatē tajā tika konstatētas piecas kastes ar cigaretēm bez akcīzes markām. Policijas darbinieki pārbaudīja arī transportlīdzekļa vadītāja, 1968.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietu, kurā tika atrastas aptuveni 420 cigarešu paciņas gan bez akcīzes markām, gan ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrota 1966.gadā dzimuša vīrieša saistība ar automašīnā atrastajām cigaretēm. Pārbaudot viņa dzīvesvietu, no tās tika izņemtas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Kopumā no transportlīdzekļa un abu vīriešu dzīvesvietām tika izņemtas 59 000 cigaretes jeb 2950 cigarešu paciņas.

Abi vīrieši ir Saldus iedzīvotāji, kuri līdz šim nav nonākuši policijas redzeslokā. Personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu