Vecāki pamatīgā reibumā liedz savu slimo bērnu nogādāt slimnīcā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

7.aprīlī neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem par iereibušiem vecākiem, kuri liedz bērna nogādāšanu ārstniecības iestādē.

Ierodoties notikuma vietā, sastapti mediķi, kuri pastāstīja, ka bērna tēvs pēc ilgstošas bērna raudāšanas nolēmis izsaukt ātro palīdzību. Ārsti, apskatot bērnu, konstatējuši, ka divus gadus vecais puisēns ir jānogādā slimnīcā. Taču iereibušie vecāki zēnu satvēruši un mediķiem lieguši viņu hospitalizēt.

Sarunas laikā abi vecāki nenoliedza, ka pirms tam lietojuši grādīgos dzērienus. Pēc ilgām pārrunām abiem vecākiem veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Bērna mātei konstatēts 2,46 promiļu reibums, savukārt tēvam - 2,83 promiļu reibums.

Pieņemts lēmums bērnu šķirt no vecākiem un nogādāt drošā vidē, slimnīcā. Lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kā arī Rīgas bāriņtiesai izvērtēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu