Tiesās zemnieku par izvairīšanos no nodokļu nomaksas € 89 751 apmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

2017. gada 31. martā Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret kādas zemnieku saimniecības īpašnieku, kurš ļaunprātīgi izvairījās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij  89 751,54 eiro apmērā, TVNET informēja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, veicot zemnieku saimniecības saimniecisko darbību, tās īpašnieks sniedza nodokļu administrācijai paredzētās deklarācijas, pārskatus un ziņojumus.

Tomēr apsūdzētā persona neveica saņemtā un aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa nomaksu, aprēķinātās valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu nomaksu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksu un uzņēmējdarbības riska valsts nodevas nomaksu.

Laikā, kad zemnieku saimniecībai bija jāveic nodokļu nomaksas valsts budžetā un zemnieku saimniecības norēķinu kontā bija finanšu līdzekļi, tās īpašnieks izvairījās no nodokļu nomaksas, sistemātiski veica skaidras naudas izņemšanu no bankomāta un konta bankā, izņemot skaidru naudu kopsummā 465180,00 eiro apmērā, ar kuru rīkojās pēc saviem ieskatiem.

Noziedzīgās darbības īstenotas periodā no 2016. gada aprīļa līdz pērnā gada augustam.

Minētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 218. panta otrās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Bauskas rajona tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu