Ķengaragā un Čiekurkalna tirgū kārtējo reizi aizturētas personas par nelegālo akcīzes preču apriti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Pirms kāda laika Valsts policija saņēma informāciju par vīrieti, kurš, iespējams, saistīts ar nelegālo cigarešu apriti. Noskaidrojot 57 gadus vecā vīrieša atrašanās vietu, pagājušo ceturtdien, 13. aprīlī, Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti Malnavas ielā apturēja viņa automobili.

Pārmeklējot automašīnu, tika atrasts 5000 cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām (skat. attēlu). Pret vīrieti sākta administratīvā lietvedība par akcīzes preču iegādes, realizācijas, uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādu pārkāpumu piespriež naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro, konfiscējot šīs preces un to pārvadāšanai izmantotos transportlīdzekļus, vai bez konfiskācijas.

Savukārt vakar, 18. aprīlī, no pulksten deviņiem rītā līdz vieniem dienā Valsts policijas Rīgas Brasas iecirkņa policisti Čiekurkalna tirgū rīkoja profilaktiskos pasākumus ar mērķi apkarot nelegālo akcīzes preču apriti.

Tirgū policisti aizturēja 1974. gadā dzimušu sievieti, pie kuras tika atrasti un konfiscēti 25,5 litri pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes nelegālā alkohola. Jāpiemin, ka šī sieviete jau iepriekš ir krimināli sodīta par šādiem pašiem pārkāpumiem. Un nu atkal Krimināllikumā noteiktajā kārtībā viņai būs jāatbild par nelikumīgu alkoholisko dzērienu glabāšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat policisti Čiekurkalna tirgū atklāja slēptuvi, kurā atradās 1600 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Policisti skaidro, kam pieder šī nelegālā prece.

Tāpat pie kāda vīrieša tika atrasts 200 nelegālo cigarešu, kuras viņš, iespējams, bija iegādājies lietošanai. Par nelegālo cigarešu glabāšanu pret viņu sākta administratīvā lietvedība.

Šādi profilaktiskie pasākumi Čiekurkalna tirgū tiek rīkoti vairākas reizes nedēļā, un likuma pārkāpēji tiek pieķerti regulāri. Savukārt Rīgas Centrāltirgū reidus rīko vēl biežāk – katru dienu, gan darbdienās, gan nedēļas nogalēs. Jāatzīst, ka nelegālo preču tirgotāji, manot policistus, kļūst piesardzīgāki un darbojas slepus. Lai efektīvāk cīnītos ar nelegālo cigarešu un alkohola rūpalu, ir īpaši svarīgi, lai iedzīvotāji būtu aktīvi un ziņotu policijai par to tirdzniecības vietām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu