Aiztur divus vīriešus par liela apmēra narkotiku kontrabandu no Lielbritānijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija aizturējusi divus vīriešus par liela apmēra narkotiku kontrabandu no Lielbritānijas un tirgošanu Latvijas iedzīvotājiem, informēja Valsts policija.

Policija bija saņēmusi informāciju par diviem vīriešiem, kuri, iespējams, saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes policisti, kuri specializējas ar narkotisko un psihotropo vielu saistītu noziegumu apkarošanā, izmeklēšanas laikā noskaidroja, ka vīrieši no Lielbritānijas uz Latviju ieved narkotiskās vielas, kuras vēlāk pārdod Latvijas iedzīvotājiem.

Marta beigās likumsargi veica trīs kratīšanas vīriešu īpašumā - dzīvoklī un privātmājā, kas atrodas Rīgā, kā arī automašīnā. Kratīšanu laikā kopā atrasti vairāk nekā 260 gramu «MDMA» kristālu un 190 gramu «MDA». Šīs vielas ir pie amfetamīnu grupas piederošas narkotikas, dēvētas arī par «ekstazī».

Bez tam no personām atsavināti arī divi grami kokaīnu saturošas vielas un pusotrs grams izžāvētas marihuānas. Tāpat kratīšanu laikā tika izņemti arī narkotisko vielu iepakojuma materiāli - trīs kastes ar plastikāta maisiņiem. Vīriešu dzīvesvietās atsavināti 2500 eiro, kas, visticamāk, iegūti no narkotiku realizēšanas.

Policisti Rīgā aizturēja abus aizdomās turētos - 1987.gadā dzimušu Latvijas valstspiederīgo, kurš pēc likumsargu rīcībā esošās informācijas piegādājis narkotikas no Lielbritānijas, kā arī 1996.gadā dzimušo narkotiku tirgotāju. Neviens no šiem vīriešiem agrāk nav sodīts.

Pašreizējā informācija liecina, ka jaunie vīrieši ar šo nelegālo rūpalu nodarbojušies vairāk nekā gadu un viņiem bijis izveidojies patstāvīgo klientu loks.

Iespējamam narkotiku pārvadātājam pāri Latvijas robežai piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt par tirgošanu aizdomās turētajam vīrietim - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu