Tiesās vecākus par vardarbīgu apiešanos ar sešdiem bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daugavpils prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret vecākiem, kuri pret saviem sešiem mazgadīgajiem bērniem pielietoja cietsirdīgu un vardarbīgu izturēšanos, mazgadīgajiem nodarot fiziskas un psihiskas ciešanas, TVNET pavēstīja prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina.

Bērnu mātei apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas, Krimināllikuma 125. panta otrās daļas 8. punkta un Krimināllikuma 126. panta otrās daļas 2. punkta un 6. punkta.

Izmeklēšanas gaitā savāktie pierādījumi norāda uz to, ka bērnu māte laika posmā no 2013. gada 3. jūlija līdz 2016. gada 8. janvārim, atrodoties savā dzīvesvietā, nenodrošināja mazgadīgajiem bērniem drošu un draudzīgu vidi, bērnu vecumam un veselības stāvoklim atbilstošu medicīnisko aprūpi, atstāja savus bērnus novārtā un pieļāva emocionālo un fizisko vardarbību pret saviem sešiem bērniem.

2015. gada nogalē bērnu māte bērnam liedza ēdienu un dzērienu, bet, kad mazgadīgais, būdams izsalcis, bez atļaujas paņēma sev un noslēpa piena pudelīti un krūzi ķīseļa, viņa visu pārējo bērnu klātbūtnē sāka viņu lamāt un ar metāla kruķi veica vairākus sitienus, nodarot viņam smagus miesas bojājumus. Tāpat apsūdzētā tīši salauza cietušajam kāju.

Bērnam nodarītie miesas bojājumi tika slēpti.

Bērnu tēvs saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas. Apsūdzētais pielietoja fizisku vardarbību pret katru no bērniem, sitot viņiem ar koka nūju pa ķermeni. Bērnu māte vīra darbības nepārtrauca.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Daugavpils tiesai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu