Bauskas Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks vadījis auto teju divu promiļu reibumā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija sākusi (VP) disciplinārlietu un administratīvā pārkāpuma lietu pret Bauskas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieku Uģi Ivo Dzelzkalēju, kurš vadījis automašīnu, būdams teju divu promiļu reibumā, aģentūrai LETA apliecināja VP Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Dzelzkalēja vadīto privāto automašīnu «Volkswagen Passat» ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieki apturēja ārpus darba laika, 13.aprīlī plkst.21.30. Konstatēts, ka amatpersona pie auto stūres sēdusies, būdama 1,8 promiļu reibumā.

Par notikušo sākta disciplinārlieta, bet administratīvā pārkāpuma lietas materiāli nosūtīti tiesai lēmuma pieņemšanai

«Šāda veida rīcība nekādā gadījumā nav pieļaujama no valsts amatpersonas puses,» pauda Sietniece.

Tiesu kalendārs liecina, ka Bauskas rajona tiesa Dzelzkalēja pārkāpumu vērtēs 18.maijā plkst.10. Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, var piemērot administratīvo arestu no desmit līdz 15 diennaktīm, uzlikt naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu