Nevar saukt pie atbildības personas, kuras spārdīja un dzirdīja aunu ar alu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija ir nodevusi Pārtikas un veterinārā dienesta rīcībā personas, kura sociālās saziņas vietnē Facebook ievietoja videomateriālu, kurā redzama ņirgāšanās par dzīvnieku, spārdot to un dzirdot ar nenosakāmas izcelsmes dziru, paskaidrojumu. Vienlaikus personas, kuras šādi izturējās pret dzīvnieku, nesauks pie atbildības, jo tās nevar noskaidrot.

Persona skaidro, ka nepazīst video redzamos cilvēkus, nav piedalījusies video redzamajā pasākumā, un video šī persona saņēmusi no kādas citas mazpazīstamas personas, kuras vārdu tā neatceras, kādā citā saviesīgā pasākumā, TVNET sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Meistere.

Policijai nav izdevies nedz identificēt cilvēkus, kas veic nosodāmās darbības, nedz vietu, kur tas varētu būt noticis. Līdz ar to šīs personas nav iespējams saukt pie atbildības.

Pārtikas un veterinārais dienests norāda, ka par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas prasību pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība saskaņā ar LAPK 106.pantu, savukārt atbildība par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem paredzēta LAPK 106.1 pantā.

Savukārt lauksaimniecības dzīvnieku labturības prasības nosaka: dzīvnieka īpašnieka pienākums ir nodrošināt, lai dzīvnieks netiktu pakļauts sāpēm, ciešanām un iespējai savainoties, kā arī tam ir jānodrošina sugai un fizioloģiskajām vajadzībām atbilstoša pilnvērtīga barība un svaigs ūdens. Dzīvnieku barība un ūdens nedrīkst saturēt vielas, kas dzīvniekam var izraisīt ciešanas vai savainojumus.

TVNET jau rakstīja, par «Facebook» publicētu video, kur redzams, kā kāds jaunietis spārda un dzirda aunu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu