KNAB vakar veicis kratīšanu būvniecības firmā «BMGS» un tā vadītājas dzīvesvietā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vakar veicis kratīšanu Latvijas būvniecības uzņēmuma AS «BMGS» birojā un uzņēmuma valdes priekšsēdētājas Svetlanas Afanasjevas dzīvesvietā, apstiprināja Afanasjeva.

«Vakar bija pārbaude, bet tai nevar būt nekāds objektīvs pamatojums. Arī detaļas nav zināmas, vien tas, ka vietējā institūcija saņēma lūgumu no Lietuvas,» sacīja Afanasjeva, uzsverot, ka uzņēmums darbojas vairākās valstīs un vienmēr ievēro gan konkrētās valsts, gan Eiropas Savienības normatīvos aktus un biznesa ētikas principus.

Skaidrojot radušos situāciju, Afanasjeva sacīja, ka piesakoties konkursā par Klaipēdas ostas piestātnes rekonstrukciju, lai izpildītu pasūtītāja kvalifikācijas prasības, jau pašā sākumā tika izvēlēts partneris, ar kuru izveidots konsorcijs. «Visi piedāvājumi nāk konsorcija vārdā, un otrs konsorcija dalībnieks ir Lietuvas uzņēmums «Hidrostatyba», tas nav mūsu konkurents,» uzsvēra «BMGS» pārstāve.

Kā ziņots, Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienesta (STT) Klaipēdas valdes darbinieki, veicot starptautisku pirmstiesas izmeklēšanu par iespējamu krāpšanu un ļaunprātībām publiskajos iepirkumos, vakar rīkojuši kratīšanas kādā Lietuvas būvniecības uzņēmumā.

STT norādīja, ka šajā izmeklēšanā tas sadarbojas ar Latvijas KNAB, kura darbinieki veikuši kratīšanu kādas Latvijas akciju sabiedrības valdes priekšsēdētājas, kas apzīmēta ar iniciāļiem S.A., dzīvojamajās telpās un darbavietā. Šī Latvijas kompānija, tāpat kā Lietuvas uzņēmums, veic celtniecības un rekonstrukcijas darbus.

Tiesībsargāšanas iestādēm ir aizdomas, ka šie uzņēmumi iepriekš vienojušies par publisko iepirkumu dalības noteikumiem, un, darbojoties grupā, savu uzņēmumu interesēs ieguvuši lielas vērtības īpašuma tiesības - parakstījuši vairāk nekā trīs miljonus eiro dārgāku līgumu.

Iepriekš vēstīts, ka šī gada martā Lietuvas būvniecības kompānija «Hidrostatyba» un Latvijas AS «BMGS» uzvarēja konkursā par Klaipēdas ostas piestātnes rekonstrukciju 14,837 miljonu eiro vērtībā. Šīs kompānijas bija vienīgās dalībnieces Klaipēdas ostas pārvaldes izsludinātajā konkursā.

Kā liecina «Firmas.lv» dati, 1993.gadā dibinātā BMGS apgrozījums 2015.gadā bija 56,711 miljoni eiro, kas bija par 43% mazāk nekā gadu iepriekš. Savukārt peļņa 2015.gadā bija 1,042 miljoni eiro jeb par 2% vairāk nekā gadu iepriekš. Finanšu dati par pagājušo gadu pagaidām nav pieejami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu