Aprīlī Kurzemē atsavinātas nelegālas 241 400 cigaretes un vairāki simti litru dziras

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde ir apkopojusi rezultātus akcizēto preču jomā. Kopumā Kurzemē aprīlī no nelegālās aprites ir izņemtas aptuveni 241 400 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām, kas būtu 12 070 paciņas.

Visvairāk izņemtās cigarešu paciņas pēc zīmola bijušas Premjer, NZ un Prima. Vislielāko skaitu cigarešu Kriminālprocesa ietvaros ir izņēmis Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas birojs, kopā atsavinot aptuveni 140 000 cigaretes jeb 7000 cigarešu paciņas. Tajā pašā laikā par šiem noziegumiem ir aizturētas trīs personas un notiek izmeklēšana.

Saldus iecirknis aprīlī kopumā no nelegālās aprites ir izņēmis aptuveni 74 900 cigaretes jeb 3745 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām, Kuldīgas iecirkņa darbinieki no nelegālās aprites izņēmuši aptuveni 16 280 cigaretes jeb 814 cigarešu paciņas, savukārt Talsu iecirknis izņēmis 8820 cigaretes jeb 441 cigarešu paciņu bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Savukārt kopumā Kurzemē no nelegālās aprites ir izņemti aptuveni 318 litri nelegālā alkohola, visvairāk nelegālās produkcijas konstatējot Durbes pagastā.

Aprīļa beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas lietvedības ietvaros veica apskati kāda 1949.gadā dzimuša vīrieša dzīvesvietā Durbes pagastā. Apskates laikā kunga īpašumā policisti konstatēja kandžas aparātu, nelikumīgo alkoholu un tabakas izstrādājumus.

Kopumā tika izņemti aptuveni 277 litri nelegālā alkohola – 240 litri brāgas un 37 litri kandžas. Tāpat pie vīrieša tika atrastas 700 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām un no vīrieša dzīvesvietas tika izņemts nereģistrēts medību ierocis un munīcija, par ko Valsts policijā ir sākts kriminālprocess. Savukārt par pārkāpumiem akcizēto preču jomā Valsts policijā ir sākta administratīvā lietvedība, taču, sagaidot visas nepieciešamās ekspertīzes, tiks lemts par kriminālprocesa sākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu