VID atklāj nelegālu benzīntanku, bet tā turētāja mašīnā - psihotropās vielas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā aprīļa beigās tika apturētas divu savstarpēji saistītu organizētu personu grupu darbība, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas darbinieki šogad maijā kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā atklāja nelikumīgu degvielas uzpildes staciju, bet tās turētāja transportlīdzeklī konstatētas psihotropās vielas, informēja VID.

Nelikumīgā dīzeļdegvielas uzpildes stacija atklāta, veicot kratīšanu kriminālprocesā iesaistītās personas izmantotajās telpās un teritorijā Rīgā. Nelikumīgajā dīzeļdegvielas uzpildes stacijā bija ierīkotas divas dīzeļdegvielas tvertnes, katra ar tilpumu 10 tonnu. Savukārt, veicot kratīšanu jau šīs dīzeļdegvielas uzpildes stacijas turētāja automašīnā, atrastas un izņemtas psihotropās vielas. Tvertnē esošā dīzeļdegviela un psihotropās vielas kriminālprocesa ietvaros tika izņemtas.

Jau ziņots, ka VID Finanšu policijas pārvalde 2017.gada aprīlī apturēja divas savstarpēji saistītas organizētas personu grupas, kas, izvairoties no nodokļu nomaksas, valsts budžetam nodarījušas zaudējumus ne mazāk kā 356 246 eiro apmērā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka abi grupējumi sniedza pakalpojumus ļoti plašam patiesā labuma guvēju lokam - reāli strādājošiem uzņēmumiem, kas darbojās mēbeļu un elektropreču vairumtirdzniecības jomā, apsardzes jomā, kreditēšanas jomā, mazumtirdzniecības specializētajos un nespecializētajos veikalos.

VID vērsa uzmanību, ka uzņēmumi, kas, izmantojot organizētās noziedzības grupējumu sniegtos pakalpojumus, iekļauj savās PVN deklarācijās faktiski nenotikušus darījumus, var piedāvāt preces un pakalpojumus par pazeminātām cenām, kas neveicina godīgu konkurenci konkrētas nozares uzņēmēju vidū.

Veicot 40 kratīšanu rūpīgi slēptajos birojos un noliktavās Rīgā un Rīgas reģionā, izņemti fiktīvo uzņēmumu zīmogi, internetbankas kodu kartes, kodu kalkulatori, dokumentācija un citi nozīmīgi lietiskie pierādījumi. Kriminālprocesuālo darbību nodrošināšanai piesaistīta pretterorisma vienība «Omega».

Visas procesuālās darbības VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāji veica kriminālprocesa ietvaros, kas sākts 2017.gada februārī pēc Krimināllikuma 218.panta trešās daļas un 195.panta trešās daļas par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju lielos apmēros.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu