No amata atstādina policistus par amata pienākumu nepildīšanu - par kautiņa «izšķiršanu»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policija no amata atstādinājusi divus policistus saistībā ar iespējamo neiesaistīšanos kautiņa izšķiršanā Bauskā, informēja Valsts policijā.

Zemgales reģiona pārvaldē ierosināta disciplinārlieta pret divām Valsts policijas amatpersonām par neprofesionālu rīcību konflikta «atrisināšanā». Abi policisti uz disciplinārlietas izskatīšanas laiku atstādināti no amata pienākumu pildīšanas.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē sociālajā tīklā «Facebook» tika ievietots video, kurā bija redzami trīs, acīmredzot, konfliktējoši vīrieši pie lielveikala Bauskas centrā. Viens no vīriešiem bija tērpts policijas formastērpā, bet divi - civilā. Kādā brīdī viens civilā tērptais vīrietis nokautēja otru, kurš palika guļam uz asfalta auto stāvvietā. Video redzams, ka sitējs pameta notikuma vietu un pievienojas grupiņai citu cilvēku.

Aptuveni minūti garajā video vīrietis policijas formastērpā nevis izšķīra konfliktu, pēc sitiena aizturēja sitēju vai sniedza tūlītēju palīdzību nokautētajam, bet gan iesēdās policijas automašīnā. Video nebija redzams, ka policijas auto būtu pametis notikuma vietu, tomēr komentāros pie video policistam tika veltīti pārmetumi par neiesaistīšanos konflikta atrisināšanā.

Video autors bija norādījis, ka tas filmēts Bauskā, taču nebija precizējis, kā konflikts izvērsies pirms sitiena un kā situācija risinājusies pēc tā. Video strauji izplatījās sociālajā tīklā, un līdz sestdienas pēcpusdienai cilvēki ar to bija dalījušies jau vairāk nekā 6000 reižu, bet tas ticis noskaitīts vairāk nekā 140 000 reižu.

Valsts policija pēc video publiskošanas paziņoja, ka notikumi risinājušies kādā spēļu zālē Bauskā un vēlāk arī pie tās. Policijā saņemts izsaukums uz spēļu zāli, kurā bija izcēlies konflikts starp vairākiem tās apmeklētājiem. Lai konfliktu apturētu, pret vienu no iesaistītajām personām spēļu zāles apsargs pielietojis asaru gāzi. Policijai ierodoties notikuma vietā, vīrietim pret kuru tika pielietota asaru gāze, tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība, savukārt spēļu zāles apsargs tika uzaicināts uz dienesta automašīnu sniegt paskaidrojumu par notikušo konfliktu un tā attīstību.

Kā, atsaucoties uz sākotnējo informāciju, informē Valsts policija, kamēr apsargs sniedzis paskaidrojumu, starp iepriekš spēļu zālē konfliktējošajām personām no jauna izcēlies konflikts stāvlaukumā iepretim spēļu zālei, daļa no kura redzama internetā publicētajā video.

Lai arī izmeklēšana disciplinārlietā turpinās, jau tagad, iepazīstoties ar pārbaudes laikā gūtajiem materiāliem, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde šobrīd guvusi apstiprinājumu tam, ka video redzamā Valsts policijas amatpersona ar kolēģi, kura tajā brīdī dienesta automašīnā pieņēma paskaidrojumu no spēļu zāles apsarga, konflikta atrisināšanā rīkojušies neprofesionāli.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu