Ķengaragā aizturēts narkodīleris un narkomāni; izņemtas psihotropās tabletes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

29. maijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas Ķengaraga, Ogres un Salaspils iecirkņiem Ķengaragā un Pļavniekos veica profilaktiskos pasākumus ielu noziedzības apkarošanai. Reida laikā tika pievērsta pastiprināta uzmanība ar narkotisko un psihotropo vielu apriti saistītu noziegumu, kā arī mantisku noziegumu apkarošanai.

Kopā tika pārbaudītas 64 personas un 34 automašīnas.

Ķengaragā uz ielas policisti pamanīja vīrieti, kurš izskatījās lietojis apreibinošas vielas. Kratīšanas laikā pie viņa tika atrastas 23 psihotropas iedarbības tabletes. Saistībā ar notikušo pret 1981. gadā dzimušo aizturēto sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Ja ekspertīzes rezultāti apliecinās, ka viņš tiešām lietojis narkotikas vai psihotropās vielas, viņam administratīvā kārtībā nāksies atbildēt arī par narkotiku lietošanu. Jāpiemin, ka šis vīrietis jau iepriekš sodīts gan par mantiskiem noziegumiem, gan noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Profilaktisko pasākumu laikā tika aizturēts arī 1976. gadā dzimis vīrietis, kurš izskatījās apreibinājies ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām. Lai par to pārliecinātos, ir nozīmēta ekspertīze. Arī pret šo personu sākta administratīvā lietvedība par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu.

Tāpat policisti notvēra 1981. gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš bija izsludināts meklēšanā par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar aizdomām par zādzību likumsargi reida laikā aizdomīgai personai atsavināja arī velosipēdu. Šobrīd saistībā ar divriteņa izņemšanas faktu sākta resoriskā pārbaude.

Jāpiemin, ka šādi reidi ielu noziedzības apkarošanai Rīgas mikrorajonos tiek rīkoti regulāri un tiks organizēti arī turpmāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu