Koncerta laikā vīrietim apstājas elpošana un viņš zaudē samaņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

27. maijā ap pulksten 21.25 Rīgā, Lucavsalā, koncerta «Bi-2» laikā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas pārvaldes policisti no garāmgājēja saņēma informāciju, ka kādam koncerta apmeklētājam ir pasliktinājies veselības stāvoklis. Kad policisti ieradās norādītajā vietā, apsargi minēto 35 gadus veco vīrieti nesa uz teritorijas izejas pusi.

Vīrietim bija asas sāpes un grūtības elpot. Jāpiemin, ka alkohola smaka no viņa jūtama nebija. Vīrietis tika noguldīts uz zemes un izsaukta medicīniskā palīdzība.

Tobrīd vīrieša veselības stāvoklis kļuva kritisks - viņam apstājās elpošana un viņš zaudēja samaņu.

Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas likumsargi nekavējoties reaģēja uz situācijas saasināšanos un publiskajā vietā sniedza vīrietim pirmo medicīnisko palīdzību, veicot sirds masāžu un elpināšanu.

Par laimi, pēc saņemtās palīdzības vīrietis atsāka elpot. Policisti vīrieti noguldīja sānu guļā, nepārtraukti novērojot un pārbaudot elpošanu, līdz brīdim, kamēr notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests.

Šis ir viens no gadījumiem, kas pierāda, cik būtiska ir savstarpējā sadarbība, ātra reaģēšana un spēja uzņemties iniciatīvu krīzes situācijās, ar kādām policisti savā darbā saskaras ļoti bieži.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu