Kozlovskis: VID Finanšu policijas pārvaldes amatpersonām nav piemēroti drošības līdzekļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldes (FPP) amatpersonām Kristīnei un Maksimam Bogdanoviem pašlaik nav piemēroti drošības līdzekļi, telekanāla LNT raidījumā «900 sekundes» teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš norādīja, ka nevar atklāt vairāk informācijas par šo lietu, jo notiek izmeklēšana.

Kā piebilda ministrs, viņš nevarot apliecināt, ka lieta ir saistīta ar korupciju.

Jau ziņots, ka DP veica kratīšanu Bogdanovas darba vietā. Neminot vārdus, DP paziņojusi, ka kratīšanas tiek veiktas kriminālprocesā, kas sākts par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu. Izmeklēšanas interesēs DP plašākus komentārus nesniedz.

Bogdanovu pāra advokāte Alla Juraša apstiprināja, ka aizstāvamie nav aizturēti, taču viņiem ir noteikts statuss - persona pret kuru sākts kriminālprocess. «Ir veiktas vairākas kratīšanas, taču plašākus komentārus es nevarēšu sniegt, jo esmu parakstījusies par informācijas neizpaušanu,» uzsvēra advokāte un piebilda, ka viņai patlaban nav skaidrs, kas FPP amatpersonām tiek inkriminēts.

Par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu, ja to izdarījusi persona, kura bijusi brīdināta par valsts noslēpuma neizpaušanu, bet šim nodarījumam nav spiegošanas pazīmju, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Maksims Bogdanovs ir bijušā Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes, pašreizējā AS «Ventspils nafta» grupas uzņēmuma «LasRosTrans» drošības direktora Leonīda Bogdanova dēls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu