Lielvārdes € 200 miljonu vekseļa lietā par aizdomās turētām atzītas sešas personas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kriminālprocesā par Lielvārdes 200 miljonu eiro lielu vekseli šā gada 8.jūnijā Valsts policija aizturējusi sešas personas – trīs sievietes un trīs vīriešus, aizdomās par krāpšanas mēģinājumu lielā apmērā. Visas aizturētās personas jau nākamajā dienā tika atzītas par aizdomās turētām. Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

8.jūnijā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas aizdomās par krāpšanu lielā apmērā aizturēja sešas personas – 1960., 1972., 1959. gadā dzimušas sievietes un 1976., 1959. un 1977.gadā dzimušus vīriešus.

Aizturēšana tika veikta 2017.gada 17.martā sāktā kriminālprocesa ietvaros par to, ka 2015.gada novembrī Lielvārdes domes priekšsēdētājs iesniedza Valsts kasē iesniegumu ar lūgumu izsniegt avala vēstuli aizdevumam 200 miljonu eiro vērtībā Lielvārdes novada pašvaldības darījumam, kas nav noticis.

Izmeklēšanas laikā veiktas 15 sankcionētas kratīšanas, kurās izņemta datortehnika, datu nesēji un dokumenti. Aizturētās personas šā gada 9.jūnijā atzītas par aizdomās turētām. Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Vēstīts, ka Finanšu ministrija (FM) atkārtoti vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs saistībā ar bijušā Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Jāņa Āboliņa (Vidzemes partija) vekseli par 200 miljoniem eiro.

Bijušais Lielvārdes novada domes priekšsēdētājs Āboliņš Valsts kasē iesniedzis iesniegumu, kam pievienots vekselis par 200 miljoniem eiro. Pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Vita Volonte (RA) toreiz apgalvoja, ka par to iepriekš neesot ticis informēts neviens domes darbinieks vai deputāts.

Ņemot vērā minēto, Lielvārdes novada dome anulēja Āboliņa paraksta tiesības un nolēma tiesībsargājošajām iestādēm lūgt izvērtēt bijušā domes priekšsēdētāja rīcību. Savukārt pats Āboliņš atkāpās no amata.

Vēlāk bijušais domes priekšsēdētājs skaidroja, ka, noslēdzot vērienīgo darījumu, Lielvārdes pašvaldība būtu ieguvusi papildu līdzekļus, kas tiktu investēti novada attīstībā. Pēc viņa teiktā, darījumam nav nekādu nosacījumu, nebūtu nepieciešams ņemt aizdevumus, jo, ja vekselis tiktu parakstīts, tam klāt būtu līgums par finansējumu - alternatīvā finansējuma piesaistīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu