Uzņēmēju Ivanovu tiesās par draudu izteikšanu izdarīt slepkavību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai krimināllietu par draudu izteikšanu izdarīt slepkavību, kurā apsūdzēts savulaik par savas sievas slepkavības organizēšanu notiesātais uzņēmējs Igors Ivanovs, noskaidroja aģentūra LETA.

Neminot apsūdzētā vārdu Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūru LETA informēja, ka krimināllietā apsūdzība celta vienai personai par četru noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 132.pantā. Šis pants paredz atbildību par draudiem izdarīt slepkavību un par to var piemērot brīvības atņemšanu no 15 dienām, bet ne ilgāku par trim mēnešiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Sutugina atgādina, ka apsūdzētā persona iepriekš ar tiesas 2009.gada 30.decembra spriedumu ir notiesāta par uzkūdīšanu 2008.gada 7.janvārī veikt savas sievas slepkavību un šīs slepkavības izdarīšanas atbalstīšanu.

Ar minēto tiesas spriedumu persona notiesāta ar brīvības atņemšanas sodu uz 12 gadiem sešiem mēnešiem ar policijas kontroli uz trim gadiem, bet 2017. gada 15. maijā atbrīvota nosacīti pirms termiņa no soda izciešanas uz trim gadiem trīs mēnešiem un 19 dienām, nosakot elektronisko uzraudzību uz gadu.

Jau ziņots, ka tiesas lēmumā par pirmstermiņa atbrīvošanu konstatēts, ka Ivanovs raksturots labi - saskarsmē viņš esot ieturēts, mierīgs, pieklājīgs, izpalīdzīgs, konfliktsituācijas neizraisa un tajās neiesaistās.

Augstākā tiesa uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības krimināllietā apsūdzētajam nelaiķes vīram Ivanovam piesprieda brīvības atņemšanu uz 12 gadiem un sešiem mēnešiem, Ludvigam Antonovam - 14 gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu. Savukārt Vitālijam Mamedovam tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un sešiem mēnešiem. Gan Ivanovam, gan Antonovam, gan Mamedovam saskaņā ar tiesas lēmumu noteikta arī policijas kontrole uz trim gadiem.

Ivanova savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē tika nošauta naktī uz 2008.gada 7.janvāri. Prokuratūra vēlāk cēla apsūdzības četriem vīriešiem - nelaiķes vīram Ivanovam, Antonovam, Mamedovam un Asifam Handžanovam, kurš tika attaisnots.

Prokuratūras ieskatā ideja nogalināt savu sievu radusies Ivanovam, noziegumu izplānojis Mamedovs, bet izpildījis Antonovs, savukārt Handžanovs šo slepkavību atbalstījis, ar automašīnu aizvedot Antonovu uz nozieguma vietu. Neviens no apsūdzētajiem neatzina savu līdzdalību Ivanovas slepkavībā.

Tikmēr Rīgas apgabaltiesā atrodas krimināllieta pret bijušo cietuma darbinieci par iespējamu Ivanova slepkavības organizēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu