Olaines vecākiem-narkomāniem iepriekš dota iespēja laboties, neatņemot bērnu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Olaines novada bāriņtiesa iepriekš izskatīja lietu par aizgādības tiesību atņemšanu vecākiem-narkomāniem, kuru bērns vakar saindējās ar metadonu, un deva iespēju laboties, informēja bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Niāra Zālīte.

Viņa klāstīja, ka ģimene «stingri uzmanīta», un jau iepriekš izskatīta lieta par aizgādības tiesību anulēšanu, taču vecākiem dota iespēja laboties un ārstēties.

Pēc vakardienas notikumiem vecāku tiesības atņemtas, taču pēc 15 dienām, 5.jūlijā, bāriņtiesai būs jālemj par tiesību atjaunošanu. Zālīte uzsvēra, ka, lemjot par atjaunošanu vai neatjaunošanu, primārais būs bērnu intereses.

Pašlaik trīs mēnešus vecs mazulis ievietots sociālās aprūpes centrā, jo bāriņtiesai neizdevās ģimenes radu lokā atrast aizbildni, kas būtu spējīgs par viņu parūpēties. Taču aizbildņa meklējumi turpinās. Ja bāriņtiesa lems aizgādības tiesības vecākiem neatjaunot, abi bērni nonāks pie aizbildņa vai audžuģimenē.

Ģimene bija arī novada Sociālā dienesta redzeslokā, sociālie darbinieki sadarbībā ar policiju apmeklēja ģimeni dzīvesvietā, jo «bija bažas, ka ne viss ir kārtībā», informēja dienesta direktore Anda Liepiņa.

Jau vēstīts, ka Olainē Valsts policija (VP) aizturējusi vecākus-narkomānus, kuru bērns smagi saindējies ar bez uzmanības atstātu medikamentu, informēja VP.

Policija Olainē aizturēja 1988.gadā dzimušo bērna māti. Savukārt divarpus stundas vēlāk šajā pašā pilsētā aizturēts 1990.gadā dzimušais bērna tēvs.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas ārstējušās no narkotiku atkarības, tāpēc viņiem bijusi nozīmēta metadona programma. Pēc sākotnējās informācijas, vecāki viegli pieejamā vietā bija atstājuši glāzi ar metadona paliekām. Brīdī, kad bērns bija atstāts istabā viens, viņš glāzi atradis un izdzēris tās saturu.

Šajā ģimenē audzis vēl viens bērns - trīs mēnešus vecs zīdainis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu