Bauskā tiesās māti, kura savu bērnu novedusi līdz pašnāvības mēģinājumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Prokuratūra nodevusi Bauskas rajona tiesai krimināllietu, kurā māte apsūdzēta par cietsirdīgu izturēšanos pret savu mazgadīgo bērnu, kuras rezultātā bērns mēģināja izdarīt pašnāvību.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina informēja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, no 2013. gada septembra līdz 2016. gada augustam apsūdzētā pret bērnu izturējās cietsirdīgi, sistemātiski apsaukāja ar godu un cieņu aizskarošiem un pazemojošiem vārdiem, liedza bērnam satikties ar draugiem.

Bērna māte mazgadīgo nodarbināja smagos ikdienas darbos, izteica pārmetumus par slikti izpildītu darbu vai lēnu strādāšanu un atņēma tam mobilo telefonu.

Apsūdzētā cietušajam nodarīja psiholoģiskas ciešanas. Sakarā ar ieilgušu psihotraumējošu situāciju no mātes puses mazgadīgais bērns mēģināja izdarīt pašnāvību.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu