DP saņēmusi informāciju par komercbanku saistību ar pārskaitījumiem uz Ziemeļkoreju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Drošības policija (DP) saņēmusi informāciju no Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) par atsevišķu komercbanku saistību ar pārskaitījumiem, kas noteiktā laika posmā pastarpināti veikti ar Ziemeļkoreju saistītiem uzņēmumiem, teica DP.

Detalizētākus komentārus par tālāko rīcību DP šobrīd nesniegs.

Jau ziņots, ka FKTK piemērojusi soda naudu «Reģionālajai investīciju bankai», «Baltikums Bank» un «Privatbank» kopumā 641 514 eiro apmērā. Soda naudas piemērotas, jo atsevišķi šo banku klienti, izmantojot ārzonas teritorijās reģistrētus uzņēmumus un sarežģītas darījumu ķēdes, veica pārskaitījumus, lai apietu pret Ziemeļkoreju noteikto starptautisko sankciju prasības.

FKTK sadarbībā ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju konstatējusi, ka trīs Latvijas bankas - «Reģionālā investīciju banka», «Baltikums Bank» un «Privatbank» - nav ievērojušas regulējošo normatīvo aktu prasības noziedzīgi iegūtu līdzekļu un terorisma finansēšanas novēršanas jomā.

Pārkāpumi ir saistīti ar klientu izpēti, kas ietver arī darījumu uzraudzību un nepietiekamu informācijas iegūšanu par klientu norādītājiem patiesajiem labuma guvējiem un veiktajiem darījumiem. Vairākos gadījumos laika posmā no 2009. līdz 2015.gadam daži no minēto banku klientiem, izmantojot ārzonas teritorijās reģistrētus uzņēmumus un sarežģītas darījumu ķēdes, no saviem kontiem veica pārskaitījumus, lai apietu pret Ziemeļkoreju noteikto starptautisko sankciju prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu