Aizdomās par Rīgas Centrāltirgus teritorijā izdarītu laupīšanu aiztur jau agrāk sodītu vīrieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

9. jūnijā Valsts policija saņēma iesniegumu no kādas sievietes par to, ka pirms vairākām dienām viņa ir aplaupīta. Sieviete pastāstīja, ka laupītājs ir kāds pusmūža vīrietis, ar kuru viņa bija iepazinusies nozieguma dienā. No sākuma abi kopā lietojuši grādīgos dzērienus, bet ap pulksten 23 staigājuši pa Rīgas Centrāltirgus teritoriju, pa Spīķeru ielu. Pastaiga beigusies ar to, ka vīrietis iesitis nesen iepazītajai dāmai un nolaupījis maku, kurā atradušies 130 eiro. Pēc nozieguma ļaundaris aizbēdzis.

Likumsargi sāka šā nozieguma izmeklēšanu. Tās laikā tika iegūti videonovērošanas kameru ieraksti, kuros redzams notikušais. Noskaidrojot iespējamā laupītāja atrašanās vietu, Rīgas Latgales iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes viņu šo trešdien, 28. jūnijā, aizturēja. Nolaupīto naudu vīrietis bija jau iztērējis.

Aizturētais dzimis 1962. gadā un jau iepriekš daudz reižu nonācis policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem – laupīšanu, krāpšanu un zādzībām no dzīvokļiem. Tāpat vīrietis iepriekš saukts pie administratīvās atbildības par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu