Mīklainos apstākļos pazudušais Ivans izsludināts starptautiskā meklēšanā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bezvests.lv

Sestdien Liepājā pazudušais piecgadīgais Ivans Berladins izsludināts starptautiskā meklēšanā, policija norāda, ka zēns var atrasties arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā.

Jau ziņots, ka Ivana meklēšanas darbi pagājušajā naktī bijuši nesekmīgi, puika pagaidām vēl nav atrasts, un viņa meklēšana turpinās ar 2000 meklētāju iesaisti. Ap plkst.5 sākti meklēšanas darbi pie Tosmares ezera. Pirms plkst.7 gatavots helikopters, ar kuru pārmeklēt purvaino apvidu, pulksten 9 tam pievienojies vēl viens helikopters.

Kā portālam TVNET pavēstīja organizācijas «Bezvests.lv» pārstāve Svetlana Ginetere, «Bezvests.lv» piesaistītie brīvprātīgie, sadarbojoties visiem iesaistītajiem dienestiem, vairākkārt pārmeklējuši visus pagalmus un Liepājas nomaļās vietas, maju kāpņu telpas, bēniņus, purvu, tuvāko mežu un piejūras zonu.


Pastāv iespēja, ka zēns var atrasties ne tikai ārpus Liepājas pilsētas, bet arī Latvijas robežām - Lietuvā, Igaunijā vai citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, norāda Valsts policijas Kriminālpārvaldes pārstāvji.

"Jo ātrāk kaimiņvalstu iedzīvotāji uzzinās par piecgadīgā zēna, kurš dīvainos apstākļos pazudis Latvijā, meklēšanu, jo ātrāk izdosies viņu atrast. Lūgums visiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem pievērst uzmanību, vai tuvākajā apkārtnē - sētās, bērnu laukumos, sabiedriskajā transportā - neatrodas bērns, kura izskats atbilst zināmajām Ivana pazīmēm.

Sabiedriskā transporta vadītājus, kontrolierus un pasažierus lūgums padomāt, vai pēdējās dienās transportā nav redzēts puika zilā jaciņā un zilās biksēs.

Bērnam rokās, iespējams, bija rotaļlieta - sarkans vilcieniņš, kuru viņš gandrīz nekad neizlaida no rokām,"

ar šādu vestījumu pie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem vērsies Valsts policijas Kriminālpārvaldes pārstāvis Andrejs Čerņaks.

Valsts policija izplatījusi svarīgu informāciju visiem meklēšanā iesaistītajiem, norādot, ka pulksten 11 notiks pulcēšanās Viršu ielā 9/11. Šeit visu laiku atrodas koordinators un policijas busiņš. No šejienes norisinās turpmākā meklēšanas koordinācija un ir iespējams uzzināt informāciju par zēna meklēšanu.

Spēki tiks koncentrēti uz Pāvilsostas ielu 7 – dārziņu rajonā.

Neskatoties uz laika apstākļiem, meklēšanas darbi vēl joprojām turpinās. Brīvprātīgiem policija iesaka iepriekš padomāt par savu drošību, apģērbties piemēroti, līdz ņemot termosus ar karstu tēju, ūdeni.

Policija ap pulksten 8.30 bija zēna radinieku dzīvoklī. Zēna dzīvoklī nav.

Pašlaik lūgums brīvprātīgos koncentrēties zēna meklēšanai, nevis uz ģimenes apstākļiem. Ģimenes apstākļi vēl tiks skaidroti. Šobrīd galvenais ir zēnu atrast, norāda policija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu