Policija: Visticamāk, mežā Ivanam sākās panika, viņš devās aizvien dziļāk

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Visticamāk, zēns, izkāpis no autobusa, aizgāja pa tukšu ceļu, nevis uz dzīvojamajām mājām. Un tad ieklīda mežā,» uzskata Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva: «Viņš ir bērns, ar to jārēķinās! Visticamāk, nonākušam mežā, bērnam sākās panika. Un viņš devās aizvien dziļāk, aizvien vairāk apmaldoties.»

Intervijā portālam «Liepajniekiem.lv» Āva saka: «Neesmu, protams, eksperts, bet domāju, ka bērna nāves cēlonis ir ķermeņa atdzišana.» Pēc Āvas teiktā, viņš uz zēna ķermeņa vardarbīgas nāves pazīmes nav pamanījis.

Taču uzreiz pamanījis, ka zēnam mugurā bija iepriekš tik bieži aprakstītais apģērbs: «Zilā jaka, bikses un sandales.» Plānais apģērbs, kas lietū bija izmircis.

Policija, skatoties videomateriālus citu aiz cita, precizējusi, ka zēns uz Dubeņiem aizbraucis jau tajā pašā rītā, kad izgāja no mājām, stāsta Āva: «Videoierakstā redzams, kā zēns 1.jūlijā pulksten 10.30 izkāpj no maršruta autobusa Dubeņos.»

«Visticamāk, zēns, izkāpis no autobusa, aizgāja pa tukšu ceļu, nevis uz dzīvojamajām mājām. Un tad ieklīda mežā,» lēš U.Āva: «Viņš ir bērns, ar to jārēķinās! Varam spriedelēt, ka zēns orientējās sabiedriskajā transportā, teikt, ka viņš bija patstāvīgs, taču nedrīkst aizmirst, ka viņš ir bērns! Visticamāk, nonākušam mežā, bērnam sākās panika. Un viņš devās aizvien dziļāk, aizvien vairāk apmaldoties.»

Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks lēš, ka zēns brikšņos, panikas pārņemts, nosalis un pārguris, visticamāk, apsēdies.

Savukārt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Panorāma» Āva skaidroja, ka meklēšana Dubeņos sākta tikai šajās dienās, jo policijas rīcībā nebija absolūti nekādas informācijas par to, ka zēns varētu atrasties šajā rajonā, turklāt cilvēku liecības bija pretrunīgas.

Policijas darbs ar Ivana Berladena atrašanu nebeigsies,

«Policijas darbs nekādā gadījumā nebeigsies. Tagad notiks kriminālprocesuālās darbības, jāpadara darbs līdz galam,» sacīja Āva.

Uz jautājumu, kāpēc Dubeņu mežā meklēšana sākta tikai šajās dienās, Āva atbildēja, ka policijai nebija absolūti nekādas informācijas, ka zēns varētu atrasties šajā rajonā.

«Mums nebija šādas informācijas, līdz saņēmām daudzos videomateriālus. Kad tie tika izpētīti un noskaidrojām, ka Ivans varētu būt izkāpis šajā rajonā, nekavējoties sākām meklēšanu. Bija vēl daudz liecību no cilvēkiem, kuri liecināja, ka it kā redzējuši Ivanu dažādās vietās Liepājā. Tāpēc meklēšana Dubeņos tika sākta tik vēlu.»

Āva izsaka pateicību visiem, kas palīdzēja zēna meklēšanā – ar padomiem, entuziasmu un iniciatīvu.

Āva izteica cerību, ka šādi gadījumi mūsu valstī vairs neatkārtosies.

Jau ziņots, ka bezvēsts pazudušais Ivans Berladens atrasts miris, liecina Valsts policijas (VP) oficiālā informācija. Ivans atrasts otrdienas vakarā pulksten 19 Grobiņas novada Dubeņos meža masīva brikšņos. Šobrīd viss liecina, ka policijas iepriekš izvirzītā versija, ka bērns varētu būt apmaldījies un klīdis viens, apstiprinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu