Ivans dzīvoja viens un nomira viens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bezvests.lv

Meklējot pazudušo Ivanu Berladinu, kas vēlāk tika atrasts miris mežā, tika iesaistīts milzīgs policijas resurss, brīvprātīgie. Diemžēl šoreiz Valsts policija, meklējot pazudušo bērnu, zaudēja cīņā ar laiku, runājot par zēna meklēšanu, atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis sacīja, ka šie notikumi uzrunāja faktiski katru iedzīvotāju.

«Diemžēl šoreiz mēs zaudējām laikam, mēs nonācām tur, kur viņš bija, bet nonācām par vēlu,» teica Ķuzis un norādīja, ka brīvprātīgie, dienestu pārstāvji, faktiski visi, katrs gribēja kaut kādā veidā palīdzēt atrast, nerēķinoties ar savu laiku un personīgo dzīvi.

Protams, ir jautājumi, ko varēja darīt citādāk, saprast, vai tiešām viss tika izdarīts, viņš piebilda.

Ķuzis norādīja, ka bērns faktiski ir dzīvojis viens, pārvietojies viens, un nomiris viens.

«Pie normālas atbildības par bērnu nebūtu šāda iznākuma,» viņš piebilda.

Savukārt Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieks Uģis Āva atgādināja: Valsts policijā 2.jūlijā tika saņemts iesniegums par to, ka 1.jūlijā ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins un neatgriezās.

Meklēšana tika sākta uzreiz. Saistībā ar to, ka viņš dzīvoja Tosmares rajonā, tika iesaistīti visi iespējamie spēki, lai sāktu meklēšanu. Meklēšana notika mērķtiecīgi, tika pārmeklētas visas vietas, kur bērns būtu varējis iet. Tika aptaujāti cilvēki.

Pēc diennakts tika izvirzītas trīs versijas – bērns ir pazudis, apmaldījies; pret viņu ir noticis noziegums; noticis nelaimes gadījums, kā rezultātā bērns tiek slēpts, ir kaut kur aizvests.

«Meklēšanas laikā Liepāja vienkārši mirgoja, meklēšanā tika iesaistīti apmēram četri tūkstoši cilvēku,»

par ieguldīto darbu un cilvēku resursiem teica Āva.

Kopumā šajā lietā aptaujāti vairāki simti personu. Pēc tam tika izveidota grupa, kas apskatījās dažādus iegūtos video. «Mēs ķērāmies pie katra salmiņa, jo sapratām, ka laiks nav mūsu sabiedrotais,» pauda Āva.

Policija izsaka pateicību visiem brīvprātīgajiem, kas iesaistījās. Āva piebilda, ka bērns bieži ar autobusu braucis viens pats, bieži vien pat pieķeroties pie kāda somas, lai šoferis neuzdotu jautājumu.

Tiks vērtēta visu atbildība - autobusa šofera, mātes, kaimiņu.

Ķuzis skaidroja, ka tiks veikta arī dienesta pārbaude, lai noskaidrotu, vai kaut kur neslēpjas kāds risks, kas būtu devis, iespējams, citu rezultātu. «Uz šādām lietām veidojas instrukcijas, kā rīkoties.

Ja tiks noskaidrots, ja kāds policists ir rīkojies citādi, ne tā, kā nepieciešams, viņš tiks saukts pie atbildības,»

skaidroja Ķuzis.

Sākotnēji apskatot bērna līķi, nav redzamas vardarbīgas nāves pazīmes, bet precīzi nāves cēloņi tiks noskaidroti ekspertīzē.

TVNET jau vēstīja, ka pirms desmit dienām Liepājā pazudušais piecus gadus vecais Ivans Berladins otrdienas vakarā atrasts mežā bez dzīvības pazīmēm.

Zēna mirstīgās atliekas atrastas ap plkst.19 Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

Pēc policijas sniegtās informācijas, šobrīd viss liecinot, ka pareiza bijusi policijas iepriekš izvirzītā versija, ka bērns varētu būt klīdis viens un apmaldījies. Lai gūtu pilnīgu apstiprinājumu tam, tiks nozīmēta ekspertīze.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Desmit dienas zēnu meklēja kopumā vairāk nekā 4000 cilvēku - Valsts policija, Nacionālie bruņotie spēki, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, brīvprātīgo organizācija «bezvēsts.lv» un citi brīvprātīgie.

Sākotnēji zēns plaši tika meklēts savas dzīvesvietas apkārtnē, taču meklējumi bija nesekmīgi.

Policijai nedēļas sākumā bija izdevies iegūt jaunu pavedienu Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna lietā. Puika ar sabiedrisko transportu bija aizbraucis uz Grobiņas novada Dubeņu ciemu, tāpēc meklēšana tika koncentrēti šajā rajonā. Izkāpjot Liepājā, Kuršu laukumā, zēns, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Konkrētā reisa šoferis policijai atzinis, ka autobusā iekāpušais zēns varētu būt līdzīgs pazudušajam Ivanam. Šoferis stāstījis, ka pieturā Kuršu laukumā iekāpuši daudzi pieaugušie un, kā jau šādos gadījumos ierasts, vadītājs nodomājis, ka zēns ir kopā ar kādu no viņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu