Pazudušā Ivana meklēšanā jau sākotnēji tika izmantots suns līķu atrašanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Atskatoties uz pazudušā Ivana Berladina meklēšanu, kurš vēlāk tomēr tika atrasts miris, Valsts policijas kinoloģe Gunda Šabanova norāda, ka tā tika organizēta ļoti profesionāli. Vienlaikus, ņemot vērā, ka bija pagājis jau samērā ilgs laiks kopš bērna pazušanas, tika izmantots suns, kas speciāli apmācīts līķu meklēšanai.

Ivana meklēšana bija noorganizēta ļoti profesionāli, varu tikai paslavēt Valsts policijas Kurzemes pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieku Uģi Āvu, kurš meklēšanu bija noorganizējis ātri un profesionāli. Meklēšanā tika piesaistīti visi dienesti, konkrēti mums līdzi bija suns, kurš ir specializēts līķu meklēšanā, teica Šabanova.

Viņa atzīmē, ka Valsts policijai ir dažādi suņi, katrs no tiem ir apmācīts, lai meklētu lietas, cilvēkus pēc citādām pazīmēm.

Šabanova teica, ka pati personīgi bija iesaistīta bērna meklēšanā Karostas teritorijā; ņemot vērā, ka tā ir samērā liela, tā tika sadalīta pa sektoriem, lai suns spētu izturēt visu dienu. Tika pārmeklētas vietas, kuras bija visaizdomīgākās.

«Tika pieļauts, ka viņš ir kaut kur paslēpts, aprakts,» viņa paskaidroja, piebilstot, ka ar suni tika pārbaudītas arī tās vietas, kur cilvēks nevar tikt klāt.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc Ivana meklēšanā tika izmantots tieši suns, kurš specializēts līķu meklēšanai, Šabanova skaidroja, ka kopš pazušanas bija pagājis ilgs laiks, tāpēc citi varianti netika pieļauti.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Ja, pieņemsim, būtu savlaicīgi ziņots, pašā sākumā, tad tiktu lietots suns, kas apmācīts dzīvu personu meklēšanā,» viņa paskaidroja.

Kinologi nu jau mirušā Ivana meklēšanā tika piesaistīti arī Dubeņos, tika pārbaudītas ceļa malas, būdiņas.

TVNET jau vēstīja, ka pirms desmit dienām Liepājā pazudušais piecus gadus vecais Ivans Berladins otrdienas vakarā atrasts mežā bez dzīvības pazīmēm.

Zēna mirstīgās atliekas atrastas ap plkst.19 Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos.

Pēc policijas sniegtās informācijas, šobrīd viss liecinot, ka pareiza bijusi policijas iepriekš izvirzītā versija, ka bērns varētu būt klīdis viens un apmaldījies. Lai gūtu pilnīgu apstiprinājumu tam, tiks nozīmēta ekspertīze.

Izmeklēšana šajā lietā turpinās.

Desmit dienas zēnu meklēja kopumā vairāk nekā 4000 cilvēku - Valsts policija, Nacionālie bruņotie spēki, Liepājas pilsētas pašvaldības policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, brīvprātīgo organizācija «bezvēsts.lv» un citi brīvprātīgie.

Sākotnēji zēns plaši tika meklēts savas dzīvesvietas apkārtnē, taču meklējumi bija nesekmīgi.

Policijai nedēļas sākumā bija izdevies iegūt jaunu pavedienu Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna lietā. Puika ar sabiedrisko transportu bija aizbraucis uz Grobiņas novada Dubeņu ciemu, tāpēc meklēšana tika koncentrēta šajā rajonā. Izkāpjot Liepājā, Kuršu laukumā, zēns, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Konkrētā reisa šoferis policijai atzinis, ka autobusā iekāpušais zēns varētu būt līdzīgs pazudušajam Ivanam. Šoferis stāstījis, ka pieturā Kuršu laukumā iekāpuši daudzi pieaugušie un, kā jau šādos gadījumos ierasts, vadītājs nodomājis, ka zēns ir kopā ar kādu no viņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu