Bojāgājušā zēna lietā policija vērtēs mātes, autobusa šofera un kaimiņu iespējamo atbildību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Krists Spruksts / LETA

Liepājā pazudušā un vēlāk bojāgājušā piecus gadus vecā Ivana lietā policija vērtēs gan mātes, gan kaimiņu un autobusa šofera iespējamo atbildību, šodien preses konferencē paziņoja Liepājas kriminālpolicijas priekšnieks Uģis Āva.

Policijas pārstāvis uzsvēra, ka izmeklēšana atrodas sākuma stadijā, tādēļ tiek izvērtēta visu iesaistīto iespējamā atbildība. Izmeklēšana noris kriminālprocesa ietvaros.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis informēja, ka tiks veikta dienesta izmeklēšana, lai noskaidrotu, vai visi policijas darbinieki ir rīkojušies atbilstoši, un, ja tiks konstatēti kādi pārkāpumi, tad pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.

Jau ziņots, ka Valsts policijā 2.jūlijā tika saņemts iesniegums par to, ka 1.jūlijā ap plkst.8.30 no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja piecgadīgais Ivans Berladins.

Sākotnēji zēns plaši tika meklēts savas dzīvesvietas apkārtnē, taču meklējumi bija nesekmīgi.

Policijai nedēļas sākumā bija izdevies iegūt jaunu pavedienu Liepājā pazudušā piecgadīgā zēna lietā. Puika ar sabiedrisko transportu bija aizbraucis uz Grobiņas novada Dubeņu ciemu, tāpēc meklēšanas darbi tika koncentrēti šajā rajonā. Izkāpjot Liepājā, Kuršu laukumā, zēns, visticamāk, sajaucis pieturvietas un tālāk braucis ar autobusu Grobiņas virzienā.

Konkrētā reisa šoferis policijai atzinis, ka autobusā iekāpušais zēns varētu būt līdzīgs pazudušajam Ivanam. Šoferis stāstījis, ka pieturā Kuršu laukumā iekāpuši daudzi pieaugušie un, kā jau šādos gadījumos ierasts, vadītājs nodomājis, ka zēns ir kopā ar kādu no viņiem.

Pēc desmit dienu meklējumiem zēns 11.jūlijā tika atrasts Grobiņas novada Dubeņos meža masīvā brikšņos bez dzīvības pazīmēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu